Μετά το Masters Cup που σήμανε το τέλος της αγωνιστικής σεζόν, το ενδιαφέρον στρέφεται στο μεγάλο ραντεβού της Αργεντινής με την Ισπανία στον τελικό του Davis Cup. Οι Ίβηρες βρίσκονται ήδη στην Mar de Plata, χωρίς όμως το μεγάλο τους αστέρι τον Ράφαελ Ναδάλ, ωστόσο στο στρατόπεδό τους κυριαρχεί αισιοδοξία για τη νίκη.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Φελιτσιάνο Λόπεζ ο οποίος κατά την άφιξη των Ισπανών, δήλωσε: "Ανεξάρτητα αν ο Ράφα δεν βρίσκεται μαζί μας, είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα και ήρθαμε εδώ για τη νίκη. Η απουσία του είναι πολύ σημαντική όμως εμείς ήρθαμε αποφασισμένοι να παλέψουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα".

Ο 27χρονος Ισπανός, Νο31 της παγκόσμιας κατάταξης, πρόσθεσε: "Είναι σίγουρα μεγάλη πίεση να παίζεις σε τελικό, ειδικά για τρίτη φορά τα τελευταία 8 χρόνια. Το επίπεδο του τένις είναι πολύ υψηλό και παρά την απουσία του Ναδάλ, πιστεύω ότι έχουμε μια ικανή ομάδα που μπορεί να νικήσει και χωρίς αυτόν".

Από την πλευρά του, το Νο2 της Ισπανίας, Νταβίντ Φερέρ (Νο12 στον κόσμο), επεσήμανε τις δυσκολίες των αναμετρήσεων με ή χωρίς τον Ναδάλ: "Θα είναι δύσκολοι αγώνες και ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που ο Ράφα δεν μπόρεσε να έρθει".

Οι 5 αγώνες του tie θα διεξαχθούν σε hardcourt indoor από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου στο Islas Malvinas της Αργεντινής.

Video highlights
Previous articleΝα πάει στον αγύριστο
Next articleΙερά τέρατα στη Μαλαισία