Σάλο στην παγκόσμια τενιστική κοινότητα έχει προκαλέσει η απόφαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να μην δώσει βίζα στην Ισραηλινή Σαχάρ Πρι προκειμένου να συμμετάσχει στο σπουδαίο Premier τουρνουά της WTA, το Dubai Tennis Championships, που ξεκίνησε σήμερα (15/2).

Δια στόματος του Larry Scott, γενικού διευθυντή της WTA, το Dubai Tennis Championships αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να διαγραφεί από τον τενιστικό χάρτη, εξαιτίας της απόφασης που είναι ενάντια σε κάθε λογική.

"Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι για την απόφαση των ΗΑΕ να αρνηθούν να δώσουν βίζα στην Σαχάρ Πιρ που θα της επέτρεπε να μπει στη χώρα και να αγωνιστεί στο Dubai Tennis Championships. Η Σαχάρ κέρδισε το δικαίωμα να συμμετάσχει στο τουρνουά και είναι λυπηρό που τα ΗΑΕ δεν της έδωσαν βίζα. Το συμβούλιο αποφάσισε να επιτρέψει τη διεξαγωγή του τουρνουά αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια θα κάνουμε νέο διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε τι θα γίνει στη συνέχεια" τόνισε ο Λάρι Σκοτ ο οποίος δεν ξεκαθάρισε αν υπάρχει πρόβλημα με το ανδρικό τουρνουά που θα ξεκινήσει στις 23 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων ονομάτων (Φέντερερ, Ναδάλ, Μάρει, Τζόκοβιτς, Ρόντικ…).

Οι κανονισμοί της WTA αναφέρουν ότι καμία διοργανώτρια χώρα δεν μπορεί να απαγορεύσει σε τενίστρια, η οποία έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της μέσω των rankings, να πάρει μέρος σε τουρνουά.

Το Dubai Tennis Championships είναι από τα πιο λαμπερά τουρνουά της WTA και φέτος θα πάρουν μέρος όλες οι τενίστριες της πρώτης 10αδας εκτός από την τραυματία Νάντια Πέτροβα.

Video highlights
Previous articleΣτον τελικό του Midland η Λένα
Next articleMε Νισικόρι ο Παγδατής