Αποστάσεις από τους υπόλοιπους συναδέλφους του κράτησε ο Ρότζερ Φέντερερ στο θέμα του νέου συστήματος αντι-ντόπινγκ κοντρόλ που συμφωνήθηκε μεταξύ WADA και ATP και σύμφωνα με το οποίο οι top50 τενίστες θα πρέπει να δίνουν αναφορά κάθε ημέρα για το που βρίσκονται προκειμένου να δεχθούν επίσκεψη από τους "καμικάζι" της WADA.

Σε αντίθεση με τον Ράφαελ Ναδάλ και τον Άντι Μάρει οι οποίοι δήλωσαν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους για το νέο αντι-ντόπινγκ κοντρόλ, ο Ρότζερ Φέντερερ πιστεύει πως το νέο σύστημα είναι αυστηρό αλλά αναγκαίο προκειμένου να παραμείνει καθαρός ο χώρος του τένις.

"Θέλουμε ένα καθαρό άθλημα. Ξέρω ότι μπορεί να πονάει, αλλά εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα συγκεκριμένα μέτρα. Αλλωστε, πως θα πιάσεις κάποιον που… κλέβει; Κλείνοντάς του ραντεβού; Τι θα του πεις; Θα έρθω να σε τσεκάρω σε δύο μέρες" τόνισε ο 27χρονος Ελβετός ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις, έπειτα από ένα ολιγοήμερο διάλειμα μετά το Australian Open και προετοιμάζεται για το Dubai Tennis Championships στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο Ντέιβιντ Χάουμαν, γενικός διευθυντής της WADA, είχε δηλώσει: "Θέλετε να κλέβετε ή όχι; Δεν έχουμε ακούσει κάποια καλύτερη πρόταση. Αλλωστε, αν χρειαστεί να αλλάξετε το αρχικό «whereabout» μπορείτε να στείλετε απλά ένα… sms και να μας ενημερώσετε" αναφερόμενος στις αντιδράσεις αρκετών κορυφαίων τενιστών με το νέο σύστημα.

Ενδεικτικές οι δηλώσεις του Άντι Μάρει, ο οποίος γνώρισε από πρώτο χέρι την σκληρότητα του κοντρόλ: "Ο υπάλληλος που ήρθε στο σπίτι μου, απαίτησε να του δείξω ταυτότητα για να διαπιστώσει ποιος είμαι, επέμενε να με παρακολουθήσει την ώρα που έδινα το δείγμα, δίχως να έχω βγάλει καλά-καλά το παντελόνι μου, ενώ επέμενε να γράψω εγώ την διεύθυνσή μου παρότι ήταν ήδη στην κατοικία μου. Το μέτρο αυτό είναι δρακόντιο…", τόνισε  21χρονος Βρετανός.

Video highlights