Ενθουσιασμένος και κολακευμένος που ζει την ίδια εποχή με άλλους σπουδαίους τενίστες, είναι ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος μίλησε για την αντιζηλία που έχει όλα αυτά τα χρόνια στο tour, με τους δύο βασικούς του αντιπάλους, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το γεγονός ότι ανήκει στην καλύτερη γενιά που έχει γνωρίσει ποτέ ο τενιστικός κόσμος, είναι σημαντικότερο για γεγονός για τον Ράφαελ Ναδάλ παρά το “αιώνιο” rivalry με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο θρυλικός Ισπανός που κατέκτησε για τρίτη φορά τον τίτλο στο Αμερικανικό Όπεν, θέλησε να υποβαθμίσει την αντιπαλότητα που έχει με τον Φέντερερ και τη μάχη που θα δώσουν οι δυο τους τα επόμενα χρόνια για τον τίτλο του GOAT (Greatest of All Time), λέγοντας ότι πιο σημαντικό είναι ότι τένις έχει βγει κερδισμένο από την συνύπαρξη πολλών σπουδαίων πρωταθλητών τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων και οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Άντι Μάρει…

“Φυσικά και το rivalry με τον Φέντερερ είναι σημαντικό για το άθλημα. Πολύς κόσμος ασχολείται με αυτό ενώ πρόκειται για δύο διαφορετικούς χαρακτήρες, δύο διαφορετικά στυλ παιχνιδιού και αυτό το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διάδοση του αθλήματος.

“Νιώθω χαρούμενος που ανήκω σε αυτό το rivalry, όμως από την άλλη έχω παίξει ακόμα περισσότερα ματς με τον Νόβακ και ήταν εξίσου σημαντικά.

“Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έχω εμπλακεί σε διαφορετικά rivalries. Αισθάνομαι τυχερός που ήμουν μέρος όλων αυτών. Είμαι στην εποχή όπου τρεις τενίστες έχουν κερδίσει 19, 16 και 12 Grand Slam. Είναι πάρα πολλά! Αυτή την εποχή, έχει γραφτεί χρυσή ιστορία για το άθλημά μας. Αυτό σημαίνει ότι ήταν πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε από εμάς να κερδίσει μεγάλους τίτλους”

Συνεχίζοντας την αναφορά του στη χρυσή εποχή του ίδιου και των Τζόκοβιτς, Φέντερερ, ο Ράφα είπε: “Είναι πολύ δύσκολο να βρεις τενίστες της ίδιας γενιάς να έχουν καταφέρει όλα αυτά που καταφέραμε εμείς. Δεν είναι ωραίο όπως ακούγεται, γιατί είμαι και εγώ μέρος αυτού, όμως ζούμε σε μια εποχή που ορισμένοι τενίστες έχουν κάνει απίστευτα πράγματα για το άθλημά μας”

“Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της εποχής και νιώθω τυχερός που ζω και διασκεδάζω μέσα από αυτά τα δύο rivalries. Είναι εκπληκτικό…”

Ναδάλ και Τζόκοβιτς έχουν συναντηθεί 50 φορές, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι στην ιστορία του τένις. Ο Σέρβος έχει 26 νίκες, όμως ο Ράφα τον έχει κερδίσει στους τέσσερις από τους εφτά τελικούς Grand Slam που έχουν αναμετρηθεί.

Ο Ισπανός έχει θετικό ρεκόρ 23-14 απέναντι στον Φέντερερ ενώ έχει κερδίσει τους έξι από τους εννιά τελικούς σε Major τουρνουά.

“Νομίζω ότι κανένα άλλο ζευγάρι δεν έχει παίξει τόσα ματς, όσα εγώ με τον Νόβακ αλλά και με τον Ρότζερ γιατί ανταγωνιζόμαστε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για την 1η και τη 2η θέση στα σημαντικότερα τουρνουά.

“Πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε ζήσει αυτές τις στιγμές, τις καλές και τις κακές. Εμείς οι τρεις έχουμε κερδίσει πολλά πράγματα και ίσως περισσότερα απ’όσα είχαμε ποτέ ονειρευτεί. Είμαστε τυχεροί, κατά κάποιον τρόπο…”