Όποιος δεν έχει επαφή με το άθλημα ας καθίσει αναπαυτικά στην καρέκλα του και ας με αφήσει να του εξηγήσω το όνειρο. Άλλοι παίζουν Basketball, άλλοι ποδόσφαιρο, άλλες Volleyball και άλλες ασχολούνται με τον χορό, κλπ… 

Εγώ όμως, σκεπτόμενη ότι θα ήθελα τα λάθη μου να επηρεάζουν μόνο εμένα και όχι το σύνολο, διάλεξα την αντισφαίριση. Όχι ανόητοι, δεν μεγάλωσα με γαλλικά και πιάνο, ούτε η οικογένεια μου έχει αμέτρητες καταθέσεις στην τράπεζα. Η εντύπωση πως το τένις είναι για τους πλούσιους είναι ένα παραμύθι και ευχαρίστως να τεκμηριώσω αυτή την άποψη.

Αυτή η φήμη ξεκίνησε από την ανακάλυψη του αθλήματος, διότι κάποιοι έπαιζαν τένις ενώ κάποιοι άλλοι έπαιζαν με αυτοσχέδιες μπάλες στις αλάνες. Όμως ο χρόνος περνάει και τα πράγματα εξελίσσονται. Το λοιπόν, μπορεί κάποιος να αγοράσει μια οικονομική ρακέτα, περίπου 50€ κοστίζει μια απλή αλλά καινούργια ή ακόμα να βρει και μεταχειρισμένη σε χαμηλότερη τιμή. Για μικρά παιδιά οι τιμές είναι ακόμα πιο χαμηλές. Αυτός είναι και ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεσαι για αρχή. Βάζεις τα αθλητικά σου παπούτσια και είσαι έτοιμος.

Επίσης μπορείς να βρεις οικονομικές τιμές για προπονήσεις χωρίς να πιαστείς κορόιδο. Αν βέβαια είσαι ψώνιο και σου περισσεύουν μπορείς να αγοράσεις όλα τα συνολάκια που φορούν οι κορυφαίοι και κορυφαίες του αθλήματος και να επενδύσεις σε μια ρακέτα που η τιμή της ξεπερνά τα 150€. Επίσης αντί να βρεις μια απλή ομάδα για προπονήσεις μπορεί να προτιμάς τα ιδιαίτερα ή να τριγυρνάς στα πιο γνωστά tennis club της πόλης σου. Τότε ναι χρειάζεσαι χρήματα και μάλιστα μπόλικα.

Το ίδιο ισχύει και για το αγωνιστικό κομμάτι του αθλήματος διότι συνήθως κάθε αθλητής, από μικρή ηλικία, πορεύεται μόνος και με γνώμονα την δική του τσέπη. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις που κάποιος έχει την στήριξη της αντίστοιχης ένωσης κάθε χώρας αλλά σαφώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ στην Ελλάδα του 2016, όπου καθένας σκέφτεται μονάχα πως θα κερδίσει χρήματα και όχι πως θα προωθήσει τον αθλητισμό. Βέβαια μέσα στον όλο χαμό κάποια κατάφερε να ξεχωρίσει.

Η 20χρονη Μαρία Σάκκαρη κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και μετά από 3 αγώνες κατάφερε να αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού Open (1 από τα 4 μεγαλύτερα τουρνουά τένις παγκοσμίως)  και να φτάσει έως τον 2ο γύρο. Ήταν αναμενόμενο οι ειδήσεις να μην αναφέρουν τίποτα ή η αναφορά να κράτησε μόνο 15 δευτερόλεπτα. Όμως οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο στην υπέροχη Μαρία και να της ευχηθούμε να έχει πάντα επιτυχίες.

Πίσω όμως στα απλά καθημερινά.. τι λέτε να σταματήσει αυτή η κατάσταση που όταν λες σε κάποιον ότι παίζεις τένις αμέσως σε παρομοιάζει ειρωνικά με τον Federer, τον Nadal ή την Sharapova; Εντάξει το καταλαβαίνω ότι είστε άσχετοι και μόνο αυτούς ξέρετε (ψάξτε και λίγο το όνομα Djokovic) αλλά να το θεωρείτε και εύκολο άθλημα; Πάει πολύ.

Δεν παίρνεις απλά μια ρακέτα βρε στούρνε και αμέσως τα μαθαίνεις όλα, ούτε ξέρεις άψογο τένις όταν χτυπάς όπως σου κατέβει στην κεφάλα. Άσε που πολλοί πιστεύουν ότι όλα στηρίζονται στην δύναμη των χεριών. Άμα ήταν έτσι ρε φιλαράκι μόνο οι σφίχτες θα έπαιζαν (εξαίρεση αποτελεί η Williams, πάω πάσο).

Καταλήγω στο ότι μπορείς να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου μέσα από τους αγώνες καθώς μπαίνεις στην διαδικασία να ξεχάσεις ότι σε τρώει και να προσπαθήσεις μόνος. Αν πάλι σου αρέσει να ανήκεις σε ένα σύνολο η σωστή επιλογή είναι οι ομαδικές προπονήσεις και έπειτα ένας συμπαίκτης για αγώνα διπλού με άλλο ζευγάρι. Το σίγουρο είναι πως θα γυμναστείς και θα ιδρώσεις.

Σε μένα πάντως το τένις πρόσφερε πολλά όχι τόσο σε σώμα, όσο στις διαπροσωπικές σχέσεις, μιας και μέσα σε ένα γήπεδο γνώρισα ανθρώπους που πλέον δύσκολα μπορώ να αποχωριστώ.

Τελικά, όλα τα παραπάνω μάλλον μετέτρεψαν το χόμπι σε αγάπη..

Αφιερωμένο στον Φ.Ο.Α.Ν. της καρδιάς μου, keep Trolleein..

Eirini Andreasidou

Πηγή: trolleei.com

Video highlights
Previous articleΙκανοποιημένος ο Ράφα – VIDEO
Next articleΤη σκότωσε για το τένις