Απάντηση, καταδικαστική για τους ίδιους, έδωσαν οι διοργανωτές του Dubai Tennis Championships σχετικά με την απόφαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να μην επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα, στην Ισραηλινή Σαχάρ Πιρ με αποτέλεσμα να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων από τους ανθρώπους του τένις.

"Οι αντιδράσεις από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, δεν έχουν καταλαγιάσει και είμαστε σίγουροι πως αν επιτρέπαμε στην Πιρ να αγωνιστεί, αυτό θα είχε επίπτωση στο τουρνουά από τις αντιδράσεις των φιλάθλων που ίσως στρέφονταν εναντίον της. Δεν επιθυμούμε να πολιτικοποιήσουμε τα αθλήματα, όμως πρέπει να διασφαλίσουμε την σωματική ακεραιότητα των τενιστριών και να είμαστε ευαίσθητοι σε θέματα που απασχολούν την περιοχή μας" δήλωσαν οι διοργανωτές δια στόματος της διευθύντριας των αγώνων, Salah Tahlak.

Άμεση ήταν η απάντηση της Σαχάρ Πιρ η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα σε δύο ημέρες: "Είναι μια από τις δυσκολότερες στιγμές της επαγγελματικής μου καριέρας η οποία όμως με έχει επηρεάσει και προσωπικά. Με πονάει ακόμα πιο πολύ από τη στιγμή που η συμπαίκτριά μου στο Διπλό, Αν-Γκρόνεφελντ δεν θα μπορεί να αγωνιστεί όπως είχαμε σχεδιάσει. Πάντως, είμαι αισιόδοξη ότι η WTA θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο στο μέλλον".

Το όλο θέμα μπορεί να πάρει χειρότερες διαστάσεις την επόμενη εβδομάδα όταν οι Ισραηλινοί Έρλιχ και Ραμ, θα προσπαθήσουν να μπουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το τουρνουά των ανδρών.

Video highlights
Previous articleTι θα γίνει με τους Έρλιχ/Ραμ;
Next articleΤης έληξε η… βίζα