Ίσως η μεγαλύτερη Ελληνική τενιστική μορφή, λέει αντίο στα courts όχι όμως και στο τένις. Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Μαρίνο Ταχτσίδη για λογαριασμό του TennisInsider, ανακοίνωσε το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας κάνοντας ένα review στα ωραιότερα χρόνια της ζωής του.

Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης, ίσως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας… ever, μέσα από τις σελίδες του TennisInsider και τη συνέντευξη στον Μαρίνο Ταχτσίδη, μιλάει για τις απίστευτα όμορφες εμπειρίες που έζησε όλα αυτά τα χρόνια στο επαγγελματικό tour της ATP, για τα πρώτα του βήματα στο χώρο, για τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αλλά και τη μαρτυρική εμπειρία του σοβαρού τραυματισμού του ενώ μίλησε με μεγάλο ενθουσιασμό για τα μελλοντικά του σχέδια τα οποία δεν θα μπορούσαν να μην είχαν μια γερή δόση από… τένις

"Είναι ένα περίεργο συναίσθημα τους τελευταίους μήνες, από τον Απρίλιο που έχω σταματήσει. Έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής μου, δεν ταξιδεύω συχνά και έχω πλέον μια βάση, δουλεύοντας κάτι καινούργιο. Τις πρώτες εβδομάδες ήταν ακόμα πιο έντονο το συναίσθημα αλλά όσο περνάει ο καιρός, νιώθω καλύτερα και δικαιώνομαι για την επιλογή μου να σταματήσω και να αφοσιωθώ στη νέα μου ασχολία η οποία πηγαίνει εξαιρετικά καλά αλλά σίγουρα το ότι δεν θα ξαναπαίξω με «πειράζει» και πρέπει να το αντιμετωπίσω και να ζήσω με αυτό.

Το σκέφτομαι σχεδόν κάθε μέρα και είναι λογικό αν σκεφτείς ότι σε καθημερινή βάση έδινα μια μάχη, ήμουν μέσα στον ανταγωνισμό και με μια βαλίτσα στο χέρι. Πλέον είμαι ήρεμος και μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος για τον τρόπο με τον οποίον έχουν εξελιχθεί τα πράγματα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο 31χρονος Έλληνας πρωταθλητής ο οποίος είχε παρουσία σε όλα τα κυρίως ταμπλό των Grand Slams, πλην του US Open.

Για τα μελλοντικά του σχέδια και για την ακαδημία στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, ο Οικονομίδης δήλωσε: "Εδώ και μερικούς μήνες έχω αναλάβει ίσως τον ωραιότερο χώρο στη Θεσσαλονίκη, στο Ναυτικό Όμιλο με πέντε γήπεδα τένις και έχω δημιουργήσει μια μεγάλη ακαδημία τένις όπου ο καθένας μπορεί να μάθει τα μυστικά του αθλήματος. Τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά και έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Στο πρώτο δίμηνο έχουν γραφτεί πάνω από 180 άτομα, όλων των ηλικιών. Έχουμε και club players αλλά και μικρούς φίλους του αθλήματος οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν και αγωνιστικά με το τένις. Είναι ένας χώρος πολύ ζωντανός και πλέον είναι το σπίτι μου, η βάση μου".

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Οικονομίδη στο TennisInsider που κυκλοφορεί…

O Κωνσταντίνος Οικονομίδης σε εικόνες…

economides1_600.jpg economides2_600.jpg economides3_600.jpg economides4_600.jpg

economides5_600.jpg economides6_600.jpg economides7_600.jpg economides8_600.jpg

economides9_600.jpg economides10_600.jpg economides11_600.jpg economides12_600.jpg

economides13_600.jpg economides_600.jpg economides15_600.jpg economides14_600.jpg
Video highlights
Previous articleΑποκλεισμός για Αγγελίνο
Next articleΆλλος Ναδάλ στο χώμα…