Δύο εβδομάδες μετά τη νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters, ο Φερνάντο Βερντάσκο νίκησε και πάλι τον 22χρονο Σέρβο, αυτή τη φορά στα προημιτελικά της Ρώμης, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι 3 ωρών. Στα ημιτελικά ο Ισπανός θα συναντήσει τον Νταβίντ Φερέρ.

H εκπληκτική φετινή χωμάτινη σεζόν για τον Φερνάντο Βερντάσκο, έχει και συνέχεια. Ο 26χρονος Μαδριλένος, Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης προέρχεται από τον τελικό στο Μόντε Κάρλο (ήττα από Ναδάλ) και την κατάκτηση του τίτλου στη Βαρκελώνη (νίκη επί Σόντερλινγκ) και για 3η συνεχόμενη εβδομάδα αποδίδει εξαιρετικό τένις.

Ο Βερντάσκο, στον πρώτο προημιτελικό της Ρώμης, επικράτησε 7-6(4), 3-6, 6-4 του Νόβακ Τζόκοβιτς σε ένα σκληρό παιχνίδι που διήρκησε 3 ώρες και 18 λεπτά και επιβεβαίωσε την σπουδαία αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στην ημιτελική φάση για δεύτερη συνεχόμενο Masters.

Παρά την κούραση απ’τα συνεχόμενα παιχνίδια, ο αριστερόχειρας άσος έμεινε όρθιος στην κεντρική αρένα του Foro Italico και με όπλο του το βαρύ του forehand, δημιούργησε αμέτρητα προβλήματα στον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος προδώθηκε, για ακόμη μια φορά, από το κακό του σερβίς και τα πολλά αβίαστα λάθη.

Μετά από τα δύο πρώτα μοιρασμένα σετς, ο Βερντάσκο ήταν σχεδόν τέλειος στο καθοριστικό σετ και χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσει κανένα break point του αντιπάλου του, πέτυχε το πολυπόθητο break στο 3ο game (2-1) και στη συνέχεια διατήρησε το σερβίς του φτάνοντας στη σπουδαία νίκη.

Αυτό που έλειπε από τον Φερνάντο Βερντάσκο τα τελευταία χρόνια, ήταν το ψυχολογικό ντεσαβαντάζ όταν αντιμετώπιζε τους κορυφαίους παίκτες. Πλέον, μετά και τη νέα νίκη επί του Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Τζόκοβιτς, ο Ισπανός είναι έτοιμος να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον πρώτο του τίτλο σε Masters διοργάνωση, έστω κι αν στο απέναντι ταμπλό βρίσκεται ο σπουδαιότερος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος στο χώμα, ο συμπατριώτης του Ράφαελ Ναδάλ.

Στους “4”, ο Φερνάντο Βερντάσκο θα συναντήσει τον Νταβίντ Φερέρ ο οποίος λίγο αργότερα, πραγματοποίησε πολύ σταθερή εμφάνιση και με μόλις 7 αβίαστα λάθη, έφτασε στην άνετη νίκη με 6-4, 6-1 επί του Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά σε 1 ώρα και 12 λεπτά.

“Είχα σοβαρά προβλήματα με αλλεργία τους προηγούμενους δύο μήνες και πραγματικά με δυσκόλεψε. Αλλά όλα τα άλλα πάνε καλά και είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που αγωνίζομαι. Στο Roland Garros θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι πανέτοιμος για να έχω καλά αποτελέσματα. Ήμουν πολύ κοντά στη νίκη και αυτό το παιχνίδι μπορούσε να τελειώσει διαφορετικά” δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Tα στατιστικά του αγώνα
verdasco-djokovic-stats10-1.jpg

Παρασκευή 30/04: Προημιτελικά Rome Masters
Gulbis (Latvia) beat Lopez (Spain) 7-6(6) 6-1
3-Nadal (Spain) beat Wawrinka (Switzerland) 6-4 6-1
13-Ferrer (Spain) beat 7-Tsonga (France) 6-4 6-1
6-Verdasco (Spain) beat 2-Djokovic (Serbia) 7-6(4) 3-6 6-4

ROME MASTERS DRAW

Video highlights
Previous articleXάνει Μαδρίτη, μάλλον και R.Garros
Next articleΑσταμάτητος…