Ο Άλμπερτ Μοντιάνιες τόλμησε να πάρει το εναρκτήριο σετ και να αμφισβητήσει, έστω και για λίγο, την ανωτερότητα του Ρότζερ Φέντερερ και ο Ελβετός τον τιμώρησε. Το Νο1 του ταμπλό με πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε 3-1 σετ του νεαρού άσου και πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Roland Garros.

Έχοντας έναν και μοναδικό στόχο, την κατάκτηση του Παρισιού, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θα μπορούσε να "κολήσει" στον Άλμπερτο Μοντάνιες. Και ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που σέρβιρε με 69%, ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο για τον Φέντερερ στο χώμα όπου μας έχει συνηθίσει σε 55αρια. Ο 26χρονος, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον νεαρό Ισπανό, κατάφερε χωρίς ιδιαίτερο κόπο να πάρει τρία συνεχόμενα set και να επικρατήσει τελικά με 6-7(5), 6-1, 6-0, 6-4 του Μοντάνιες για να πάρει το εισιτήριο για τους "32" του θεσμού.

Κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη (42 στο σύνολο), ειδικά στο 1ο σετ, ο Ρότζερ Φέντερερ καρδιοχτύπησε για λίγο τους θαυμαστές του όταν είδαν τον Ελβετό να μένει πίσω στο σκορ με 1-0 σετ από τον φιλότιμο, πλην άσημο, Άλμπερτ Μοντάνιες. Ο Φέντερερ στη συνέχεια σοβαρεύτηκε και με 13 άσους, 28 winners και 69% στο 1ο σερβίς δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του αντιπάλου του.

Στον 3ο γύρο το Νο1 του κυρίως ταμπλό και του κόσμου θα έχει δυσκολότερο έργο καθώς καλείται να αποκλείσει τον Κροάτη Μάριο Άνσιτς ο οποίος επικράτησε 4-6, 6-0, 6-3, 6-2 του Ισπανού Μαρέρο και γενικά έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Video highlights
Previous articleΟι Βρετανοί τον προτιμούν καυτό
Next articleΕπιβίωσε η Γιάνκοβιτς