Στο δυνατό του όπλο, το forehand, έριξε το μεγαλύτερο φταίξιμο ο Ράφαελ Ναδάλ για τον πρόωρο αποκλεισμό από τη Μελβούρνη, για το γεγονός ότι δεν πίεσε όσο θα έπρεπε τον Φερνάντο Βερντάσκο και του επέτρεψε να βγάζει winners από παντού!

Μεγάλη ήταν η απογοήτευση του Ράφα Ναδάλ, μετά την ήττα απ’τον Φερνάντο Βερντάσκο μόλις στον 1ο γύρο του Australian Open.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Ισπανός αποκλείεται τόσο νωρίς στη Μελβούρνη και μόλις η δεύτερη ήττα του σε 1ο γυρο Major τουρνουά.

Προερχόμενος από μια σκληρή ήττα στον τελικό του Qatar Open απ’τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ έπαιξε φοβισμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ματς και έδωσε αυτοπεποίθηση στον Φερνάντο Βερντάσκο ο οποίος έκανε ένα μαγικό 5ο σετ και ανέτρεψε το προβάδισμα του συμπατριώτη του, παίρνοντας την πρόκριση στο 2ο γύρο της Μελβούρνης.

Ο Ράφα, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Νάντο και του ευχήθηκε ότι καλύτερο για τη συνέχεια, δήλωσε ότι το forehand δεν λειτούργησε όσο καλά θα περίμενε και πως είναι απογοητευτικό αυτό, αφού στις τελευταίες προπονήσεις παίζει πάρα πολύ καλά.

“Χτυπούσε με όλη του τη δύναμη στο 5ο σετ και είχε μεγάλη αποτελεσματικότητα. Πρέπει να τον συγχαρώ. Δεν είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που έπαιξα στο 1ο. Το 4ο σετ δεν ήταν άσχημο, όμως έπαιξε και πάλι καλύτερα από εμένα. Είχα ευκαιρίες και κάποια 0/30. Έπαιξε καλύτερα από εμένα. Ήταν πιο επιθετικός, πήρε μεγαλύτερο ρίσκο και κέρδισε. Το άξιζε”

“Προφανώς είναι μια σκληρή ήττα. Δεν είναι όπως πέρυσι που ήρθα εδώ και ήξερα πως δεν είμαι έτοιμος, παίζοντας άσχημα. Φέτος ήταν εντελώς διαφορετικό. Παίζω και προπονούμαι πολύ καλά και δουλεύω πολύ. Είναι δύσκολη γιατί έχεις δουλέψει τόσο σκληρά και φεύγεις πρόωρα. Είναι δύσκολη αλλά την ίδια στιγμή ξέρω ότι έκανα ότι μπορούσα για να είμαι έτοιμος. Δεν ήταν η μέρα μου. Θα συνεχίσω. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο”

“Ήμουν ανταγωνιστικός αλλά δεν μπορούσα να κάνω ζημιά με το forehand μου. Χτύπαγα forehands και εκείνος έβγαζε winners. Αυτό δεν συμβαίνει όταν έχω το forehand σε καλή ημέρα. Ο αντίπαλος αν θέλει να βγάλει winner, θα πάρει μεγάλο ρίσκο. Σήμερα δεν ήταν έτσι. Συνέχισε να βγάζει μεγάλα χτυπήματα, χωρίς να μπορώ να τον βάλω σε δύσκολη θέση. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημά μου σήμερα.

“Το παιχνίδι μου είναι βασισμένο ώστε να δίνω στον αντίπαλο μια δύσκολη επιστροφή. Αν ψάχνουν winners από δύσκολη θέση, έχουν μικρές πιθανότητες επιτυχίας. Αν τους επιτρέπω να έχουν καλή θέση, τότε το ποσοστό της επιτυχίας τους αυξάνεται. Αυτό ήταν το λάθος μου σήμερα”

Κλείνοντας ο Ναδάλ πρόσθεσε: “Θα μπορούσα να κερδίσω το ματς, όμως έχασα γιατί ο αντίπαλός μου ένιωσε σπουδαία στο τέλος. Έπαιξε καλύτερα απ’ότι παίζει συνήθως τους τελευταίους μήνες, ειδικά στα δύο τελευταία σετ. Έπαιξε τόσο επιθετικά και το σερβίς του ήταν εξαιρετικό σήμερα. Τον συγχαίρω γιατί το αξίζει και του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια στο τουρνουά”

Video highlights
Previous articleΤουλάχιστον ένα ακόμα – VIDEO
Next articleΠάμε Μαρία!