Ο Λέιτον Χιούιτ είναι αναγκασμένος να ταξιδέψει στην Αυστραλία για τους αγώνες Davis Cup της χώρας του με αντίπαλο την Ιαπωνία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ανάμεσα στα Masters της Ρώμης και της Μαδρίτης και λίγες μόλις ημέρες πριν το Roland Garros.

Η σημαντικότητα των αναμετρήσεων με την Ιαπωνία που θα κρίνει ποιά ομάδα θα αγωνιστεί τον Σεπτέμβριο στα playoffs για την είσοδό της στο World Group του Davis Cup, αναγκάζουν τον 28χρονο Αυστραλό να πραγματοποιήσει το τεράστιο ταξίδι, σε μια περίοδο όπου θα έπρεπε να προετοιμάζεται αποκλειστικά για το Γαλλικό Όπεν.

“Νιώθω ότι έχουμε σημαντικές πιθανότητες να περάσουμε στο World Group φέτος. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που κάνω αυτό το ταξίδι, παρόλο που το σώμα μου δεν αντέχει τέτοιες καταστάσεις” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος Αυστραλός τενίστας ο οποίος μάλιστα προέρχεται και από εγχείρηση στο ισχίο, αρχές του χρόνου.

Παρά την όρεξη να αγωνιστεί για την εθνική του ομάδα, ο Χιούιτ άσκησε κριτική στην Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) για το καλεντάρι του Davis Cup που αναγκάζει αρκετούς τενίστες να “ταλαιπωρούνται” σε περιόδους με πολύ σημαντικά τουρνουά.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για έναν εφιάλτη για όλους εμάς. Η ITF πρέπει οπωσδήποτε να δώσει λύση σ’αυτό το θέμα. Μεταξύ δύο σημαντικών Masters και λίγο πριν το Roland Garros, δεν μπορεί να υπάρχει ταξίδι για το Davis Cup” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην Νο1 τενίστας στον κόσμο.

Video highlights
Previous articleΞύπνησε;
Next articleΚουρνίκοβα και Χίνγκις στο Λονδίνο