Η Λένα Δανιηλίδου έκανε την αρχή και η Άννα Γερασίμου αποτελείωσε με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο την φιλόδοξη αλλά "μικρή" Φινλανδία. Η Ελληνική ομάδα με 3-0 νίκες, ξεπέρασε και τον Φινλανδικό σκόπελο που βρέθηκε μπροστά της και πλέον πανηγυρίζει την άνοδο στο 2ο γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης στο Federation Cup.

Η Εθνική μας ομάδα τένις των γυναικών, αποτελούμενη από τις Λένα Δανιηλίδου, Άννα Γερασίμου και Ειρήνη Γεωργάτου, κατέφερε να πάρει το εισιτήριο για τη 2η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης στο Fed Cup, μετά τη νίκη της με 3-0 (νίκες) επί της Φινλανδίας στον "τελικό" της Μάλτας. Το tie με την βορειοευρωπαϊκή χώρα, ενώ ξεκίνησε με περίπατο, εξελίχθηκε σε θρίλερ με την Άννα Γερασίμου να επιβιώνει από τη μάχη (έσωσε δύο match points) κόντρα στο πρώην Νο50 της WTA, Έμμα Λιέν την οποία νίκησε στο 3ο και καθοριστικό σετ.

Η Λένα Δανιηλίδου ρίχτηκε πρώτη στη μάχη και με συνοπτικές διαδικασίες "καθάρισε" την Πία Σουομαλάινεν με 6-1, 6-1 δίνοντας την αρχική ώθηση αυτοπεποίθησης στην Άννα Γερασίμου. Η 20χρονη αθλήτρια του Ομίλου Αθηνών, μετά από μια συγκλονιστική μάχη και ενώ είχε χάσει το 1ο σετ, κατάφερε να λυγίσει την αξιόμαχη αντίσταση της Έμμα Λιέν με 1-6, 7-6(7), 7-5 δίνοντας το εισιτήριο στην Εθνική ομάδα των γυναικών για το 2ο γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης. Στο διπλό που ακολούθησε, η Λένα και η Άννα νίκησαν εύκολα με 6-1, 6-1 Εστλάντερ και Σάλονεν.

Έτσι, η Εθνική μας ολοκλήρωσε επιτυχημένα το στόχο της στο νησί της Μάλτας όπου κέρδισε και τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε εκεί.

«Η ομάδα ήταν μια γροθιά και το έδειξε στο κορτ. Η Λένα έβαλε την ποιότητα και την εμπειρία της, τα υπόλοιπα κορίτσια τον ενθουσιασμό τους και έτσι φτάσαμε στην μεγάλη αυτή επιτυχία. Η Άννα έπαιξε σήμερα μεγάλο ματς. Κατάφερε να το γυρίσει σώζοντας δυο ματς-πόιντ. Αν παρουσιάσουμε και του χρόνου αυτά τα στοιχεία, η άνοδος στην 1η κατηγορία θα είναι απόλυτα εφικτή» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Καλοβελώνης.

Video highlights
Previous articleΣτο 2ο γύρο ο Λουκαρέας
Next articleΆτυχος ο Γεωργούδας