Ακόμη ένα τραντακτό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στον ατελείωτο κατάλογο αμαρτιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Το περιβάλλον του Πάρι Γεμουχίδη, καταγγέλει την Ομοσπονδία ότι με τα χρήματα της υποτροφίας που έχει να λαμβάνει ο 21χρονος πρωταθλητής από την ITF, η ΕΦΟΑ πλήρωσε οφειλές προς το ΙΚΑ και τους υπαλλήλους της!!!

Απίστευτο κι όμως… Ελληνικό! Ο Πάρις Γεμουχίδης, ο μοναδικός Έλληνας που έχει πάρει μέρος στον τελικό του σημαντικότερου junior τουρνουά τένις στον κόσμο, του Orange Bowl, είχε επιβραβευτεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) με το ποσό των 37.800 ευρώ που αφορούσαν χρήματα υποτροφίας με τα οποία ο Έλληνας άσος του ομίλου Γλυφάδας θα πλήρωνε την ακαδημία που βρισκόταν στην Ισπανία.

Τα συγκεκριμένα λεφτά τα πήρε η Ελληνική Ομοσπονδία από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ η οποία με τη σειρά της τα είχε παραλάβει από την ΔΟΕ) η οποία ήταν υποχρεωμένη να τα καταβάλει σε δόσεις στον Γεμουχίδη. Το περιβάλλον του Έλληνα πρωταθλητή αφού έκανε μεγάλη προσπάθεια για να αναγνωριστεί αυτή η υποτροφία, έφτασε στο σημείο να "παρακαλεί" για τα συγκεκριμένα λεφτά τα οποία θα βοηθούσαν στην τενιστική ανάπτυξη του Πάρι.

Αντ’αυτού, αφού υπήρξαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην καταβολή δόσεων και υπήρχε πρόβλημα με την πληρωμή της ακαδημίας στην Ισπανία, ο Γεμουχίδης αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2008 και από εκείνο το σημείο άρχισε και η κάτω βόλτα στην κατάταξη της ATP για τον Έλληνα τενίστα ο οποίος χτυπήθηκε και από τραυματισμούς.

Το πιο πρόσφατο κεφαλαιο της πονεμένης ιστορίας, παίχτηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης πριν 1.5 μήνα όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς είπε στον Γεμουχίδη ότι απομένει ένα ποσό γύρω στις 4.500 δολάρια. Η επιταγή αυτή βρισκόταν από τις 30 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΕΦΟΑ, ωστόσο παρά τις προσπάθειες του Γεμουχίδη, δεν έφτανε ποτέ στα χέρια του.

Μετά από αλεπάλληλες τηλεφωνικές συζητήσεις με το λογιστήριο της ΕΦΟΑ, ο υπάλληλος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε την πλευρά Γεμουχίδη ότι με την τελευταία δόση της υποτροφίας, πληρώθηκαν οφειλές της ΕΦΟΑ προς το ΙΚΑ και προς τους υπαλλήλους της, παρακαλώντας τον Έλληνα αθλητή να κάνει υπομονή μέχρι να του καταβληθούν τα χρήματα…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Εξέδρα, η Αργυρώ Γιαννουδάκη επικοινώνησε με τον κ.Ζαννιά ο οποίος απάντησε στην καταγγελία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που απαντούσε και στις προηγούμενες: "Ουδέν σχόλιο".

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε απ’την πλευρά του αθλητή, τελικά ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς δεσμεύτηκε να δώσει την επιταγή των 4,500 δολαρίων στις 2 Δεκεμβρίου.

Ο Πάρις αυτή την εβδομάδα παίρνει μέρος στο τουρνουά futures των 10.000 δολαρίων στη Λίμα του Περού και μάλιστα ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο μονό και στο διπλό. Ο 21χρονος επικράτησε 7-6, 6-2 του Βολιβιανού Μαουρίτσιο Μεντίνα στον 1ο γύρο του μονού ενώ μαζί με τον Αλέξανδρο Γιακούποβιτς νίκησαν τους Περουβιανούς αδερφούς Τόρες 6-3, 7-5.

Video highlights
Previous articleΗ αιτία του ντεφορμέ Μάρει
Next articleΠωλείται το ATP της Indianapolis