Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σρένταν ήταν η αιτία παραίτησης του Νίκι Πίλιτς από τα καθήκοντα του διευθυντή αγώνων στο νεόφερτο τουρνουά της ATP στο Βελιγράδι. Ο μπαμπάς Τζόκοβιτς έφερε στο αμήν τον 70χρονο Κροάτη ο οποίος εκτελεί και χρέη συμβούλου στην εθνική ομάδα Davis Cup της Σερβίας ενώ ο Νόλε ζήτησε συγνώμη  για την απρεπή συμπεριφορά του Σρένταν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’την αρχή… Είναι γνωστό ότι η οικογένεια Τζόκοβιτς με μπρωστάρη τον Νόβακ, κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα ενός επαγγελματικού τουρνουά (ATP World Tour 250 – 425.000$) που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι από τις 2 έως τις 10 Μαϊου. Μόλις οριστικοποιήθηκε η ένταξη της διοργάνωσης στο φετινό καλεντάρι της ATP, ο Νόλε ανέθεσε στα ηνία του τουρνουά στον μέντορά του Νίκι Πίλιτς ο οποίος δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του 21χρονου Σέρβου πρωταθλητή.

Ένα μήνα περίπου πριν την έναρξη των αγώνων, ο Νίκολας Πίλιτς αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τα διευθυντικά του καθήκοντα και εξηγώντας τους λόγους, επεσήμανε: "Ο Σρένταν Τζόκοβιτς παρέθεσε συνέντευξη Τύπου πριν από μερικές εβδομάδες στο Βελιγράδι, χωρίς να με ρωτήσει και είπε πράγματα για το οποία δεν ήταν αρμόδιος να πει. Τότε, κάλεσα την ATP και τους ενημέρωσα να με απαλλάξουν από τα καθήκοντά μου ως διευθυντή αγώνων στο Serbia Open".

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς τηλεφώνησε στον Νίκι Πίλιτς και του ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά του πατέρα του, χωρίς ωστόσο αυτό να σταθεί ικανό ώστε να αλλάξει απόφαση ο σπουδαίος Κροάτης προπονητής.

"Φυσικά και η συμπεριφορά του Σρένταν, δεν θα επηρεάσει τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρώ με τον Νόβακ. Μάλιστα ο Νόλε με κάλεσε στο τηλέφωνο, μου ζήτησε συγνώμη και μου τόνισε ότι δεν είχε ιδέα τι είχε συμβεί" δήλωσε ο Πίλιτς σε εφημερίδα της Σερβίας.

Ο Πίλιτς αντιμετώπιζε κι άλλα προβλήματα με τον Σρένταν Τζόκοβιτς. Ένα ζουμερό παρασκήνιο στις σχέσεις των δύο ανδρών, μας περιέγραψε η Ρουμάνα προπονήτρια, Γκαμπριέλα Πρεκούπ, αποκλειστική αντιπρόσωπος των πλεγμάτων ISO Speed στην Ελλάδα, η οποία μας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο μικρός αδερφός του Νόβακ, Μάρκο Τζόκοβιτς προπονείται επίσης στην ακαδημία του Πίλιτς στο Μόναχο και επειδή είναι λίγο ευέξαπτος και ιδιόρυθμος, κάθε εβδομάδα ήθελε και άλλη ρακέτα. Όταν ο Πίλιτς μίλησε στον πατέρα του για το συγκεκριμένο θέμα, ο Σρένταν του είπε ότι δεν πειράζει και πως αν ο υιός του ήθελε άλλη ρακέτα κάθε εβδομάδα, θα την είχε. Και ο Πίλιτς του απάντησε "Εγώ έρχομαι στην πιτσαρία σου στο Βελιγράδι για να σου πω τι υλικά θα βάζεις στις πίτσες;;"… "

Video highlights
Previous articleΠέρασαν τα φαβορί
Next articleΈλαμψε ο Καλλίνικος στο νησί