Οι υποχρεώσεις των τενιστών στη διοργάνωση του Davis Cup και η απουσία τουρνουά της ATP, δεν έφεραν αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, ειδικά στις πρώτες 50 θέσεις. Ο Ράφαελ Ναδάλ παραμένει στην κορυφή του κόσμου σε απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο Ρότζερ Φέντερερ ενώ ακολουθεί ο μόνιμα τρίτος, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αυτό όμως που πραγματικά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν, είναι η ειδική βαθμολογία ATP Race από την οποία προκύπτουν οι 8 καλύτεροι τενίστες της σεζόν που θα πάρουν μέρος στο Masters Cup, το λεγόμενο "5ο Grand Slam" που θα γίνεται για τελευταία χρονιά φέτος στην Σανγκάι (από του χρόνου μεταφέρεται στο Λονδίνο και την O2 Arena).

Με τους 4 πρώτους τενίστες της κατάταξης, Ναδάλ, Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Μάρει, απομένουν τέσσερα εισιτήρια για την Σανγκάι που αναζητούν κάτοχο στις εναπομείναντες 6 εβδομάδες μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν.

Νταβιντένκο, Φερέρ, Ρόντικ και Μπλέικ φαίνεται να βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα ωστόσο οι Βαβρίνκα και Ντελ Πότρο είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία στην τελική ευθεία της σεζόν. Τα Masters σε Παρίσι και Μαδρίτη που ακολουθούν τον Οκτώβρη, θα δώσουν τις οριστικές απαντήσεις…

Video highlights
Previous articleΣούπερ δράση στην Ασία
Next articleΜε το δεξί Ντομίνικα, Ντανιέλα