Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται το γεγονός πως αν δεν βάλει το χέρι του ιδιώτης, το τένις στην Ελλάδα δεν μπορεί να αναπτυχθεί ή τουλάχιστον, όχι σε τόσους γρήγορους ρυθμούς που απαιτεί η ζήτηση που παρατηρείται.

Πέρυσι είχαμε αρκετά futures των 10.000 δολαρίων στην επαρχία, υπό την αιγίδα της ITF και της ΕΦΟΑ, ωστόσο φέτος δεν κινείται τίποτα ακόμα και σε επίπεδο futures…

Εκεί έρχονται να προστεθούν οι σημαντικές πρωτοβουλίες των κ. Λυμπέρη (Status-Vogue Open), Κυπριάδη-Χατζηλιαμή (Aegean Tennis Cup), Παπαλιού (Business Tennis Open) και Αυγεράκη (Intersport Tennis Open) όπου καλύπτουν το κενό στην αγωνιστική απραξία και δίνουν τη δυνατότητα σε επαγγελματίες, ερασιτέχνες, παιδιά, μεγάλους, επιχειρηματίες και λοιπούς, να παίξουν τένις.

Κι αν ο όμιλος Λυμπέρη διοργανώνει μόνο επαγγελματικά τουρνουά όπως και οι Κυπριάδης-Χατζηλιαμής (Sporting Events ltd) οι οποίοι φέρουν το τένις στην περιφέρεια, το Business Tennis Open στο ΟΑΚΑ και το τουρνουά του Instersport στην Παλλήνη, χτυπούν στην καρδιά του ερασιτεχνικού τένις που είναι και το προπύργιο του επαγγελματικού.

To αποκορύφωμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ήρθε με την είδηση ότι η BNP Paribas φέρνει στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα της ΕΦΟΑ και της UNESCU, το BNP Paribas Tennis Cup όπου θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι και αυριανοί πρωταθλητές 12 έως 14 ετών, στο λεγόμενο «Junior Roland Garros».

Αξίζει λοιπόν να αγκαλιάσουμε αυτές τις ενέργειες, η επιτυχία των οποίων, είναι από μόνη της ικανή να προσελκύσει κι άλλους ιδιώτες-διοργανωτές με αποκλειστικό στόχο την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα

Που μπορείτε να παρακολουθήσετε και να παίξετε τένις

20 Μαρτίου – 5 Απριλίου : Intersport Tennis Open 2009 (website)

4 – 12 Απριλίου : Status Athens Open (website)

27 Aπριλίου – 3 Μαΐου : Aegean Tennis Cup (website)

7 – 17 Μαΐου : Business Tennis Open 2009 (website)

12 – 14 Ιουνίου : BNP Paribas Cup (website)

Tennis24

Video highlights
Previous articleΣούπερ δράση το τριήμερο
Next articleΑναβολή στο Ισπανία-Σερβία