Συγκλονιστικός ήταν ο αγώνας με τον οποίον ολοκληρώθηκε ο 2ος γύρος στο LA Tennis Open που διεξάγεται στο Λος Άντζελες. Ο Μάρντι Φις, Νο2 του ταμπλό στη hardcourt διοργάνωση των 600.000$, αφού έσωσε δύο match points, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Κρις Γκουτσιόνε και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.
Ο Μάρντι Φις κατάφερε να βρει τις απαντήσεις στο θανατηφόρο σερβίς του Κρις Γκουτσιόνε και μετά από 2 ώρες 22 λεπτά και δύο σωσμένα match points, πήρε την πρόκριση για τους "8" του LA, επικρατώντας του 24χρονου Αυστραλού με 6-7(3), 7-6(12), 6-4. Ο Γκουτσιόνε έβγαλε 24 άσους και είχε δύο ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς στο συγκλονιστικό tie break του 2ου σετ (14-12 υπέρ του Φις) ενώ ο 27χρονος Αμερικανός, Νο21 στον κόσμο, "έσπασε" το πολύ καλό σερβίς του Αυστραλού στο 1ο game του 3ου σετ, για να φτάσει τελικά στη νίκη.
Επόμενος αντίπαλος για το "ψάρι", η έκπληξη της διοργάνωσης Λεονάρντο Μάγιερ ο οποίος ονειρεύεται να γίνει ο δεύτερος Αργεντινός που κατακτά το συγκεκριμένο τουρνουά, μετά τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο πέρυσι. Ο 22χρονος Μάγιερ, Νο60 στον κόσμο, νίκησε 7-6(5), 6-7(7), 6-3 το Νο5 του ταμπλό Ιγκόρ Κουνίτσιν.
Τέλος, ακόμη δύο top seeded τενίστες πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Ο Ισραηλινός Ντούντι Σέλα, Νο4 του ταμπλό, επικράτησε 6-4, 3-6, 6-1 του Αμερικανού Ρόμπερτ Κέντρικ και θα συναντήσει το Νο6, Σαμ Κέρερι ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε 6-3, 6-7(5), 6-3 το συμπατριώτη του, Ράιαν Σουίτινγκ.
Πέμπτη 30/7: 2ος γύρος LA Tennis Open
2-Fish (U.S.) beat Guccione (Australia) 6-7(3) 7-6(12) 6-4
6-Querrey (U.S.) beat Sweeting (U.S.) 6-3 6-7(5) 6-3
Mayer (Argentina) beat 5-Kunitsyn (Russia) 7-6(5) 6-7(7) 6-3
4-Sela (Israel) beat Kendrick (U.S.) 6-4 3-6 6-1