Η Ζ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης διοργανώνει για δεύτερη φορά σχολή διαιτησίας ITF Level 1 στις 13 & 14 Δεκεμβρίου 2008, υπό την αιγίδα  της ΕΦΟΑ στο Ηράκλειο Κρήτης. Η σχολή υποστηρίζει την προσπάθεια για αναβάθμιση των ενωσιακών πρωταθλημάτων της Κρήτης που ξεκίνησε και συνεχίζεται το 2008 με ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα διαιτησίας και επιδιαιτησίας για τις κατηγορίες κάτω των 12,14 και 16 ετών.

Πεποίθηση της παρούσας διοίκησης της ένωσης είναι πως η ποιότητα των πρωταθλημάτων και η ομαλή τους εξέλιξη και ολοκλήρωση έχει να κάνει και με την παρουσία καταρτισμένων διαιτητών στους αγώνες. Πιστεύει επίσης πως οι νεαροί αθλητές και οι νεαρές αθλήτριες θα πρέπει να παίζουν με επίσημη διαιτησία και σε ενωσιακό επίπεδο προετοιμαζόμενοι-ες για τα πανελλήνια-πανελλαδικά πρωταθλήματα, όπου πλέον υπάρχει διαιτητής τουλάχιστον σε ημιτελικούς και τελικούς γύρους. 

Κύριοι στόχοι της σχολής θα είναι τόσο η ενημέρωση σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα θεμάτων της διαιτησίας και της επιδιαιτησίας του τένις όσο και η ανάδειξη νέων διαιτητών για τις ανάγκες των πρωταθλημάτων της Ζ Ένωσης και γενικότερα των εθνικών και διεθνών πρωταθλημάτων που διεξάγονται στην Ελλάδα. Εισηγητής της σχολής θα είναι όπως και την προηγούμενη φορά ο κ. Δημήτρης Σαρατζίδης (Silver Badge Referee).

Οι συμμετέχοντες θα πάρουν τις σημειώσεις της σχολής, φάκελο της ITF με έντυπο υλικό σχετικά με τους κριτές γραμμών και τη διαιτησία και μετά την ολοκλήρωση γραπτής δοκιμασίας, θα τους απονεμηθεί επίσημο δίπλωμα της ITF. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία για πρακτική στις τεχνικές των κριτών γραμμών και των διαιτητών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο της Ένωσης 2810 – 223040 ή στο γραμματέα της Ένωσης κ. Σταύρο Νικηφοράκη 6974-735923.

Κατεβάστε την δήλωση συμμετοχής εδώ.

Video highlights
Previous articleΠιο… ελκυστικό από ποτέ
Next articleΈκανε το καθήκον του και…