Η Άννα Ιβάνοβιτς θριάμβευσε στην Καλιφόρνια όπου κατέκτησε το τρόπαιο στο Pacific Life Open, νικώντας στον τελικό τη Σβετλάνα Κουσνέτσοβα με 2-0 σετ. Με την πορεία της στη διοργάνωση η 20χρονη Σέρβα "σφράγισε" τη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της WTA όπου τη διεκδικούσε με τις Κουσνέτσοβα και Γιάνκοβιτς και έβαλε πλώρη για την κορυφή.

Βέβαια η Ζιστίν Ενάν έχει ακόμη τεράστια διαφορά και σίγουρα στα επόμενα τουρνουά δεν κινδυνεύει ακόμα και αν δεν αγωνιστεί καθόλου.

Κατα τα άλλα, η Κουσνέτσοβα εκτός από το Indian Wells, έχασε και την 3η θέση της σχετικής λίστας εκεί όπου πλέον βρίσκεται η Γέλενα Γιάνκοβιτς. Σταθερά ανοδική πορεία, όσον αφορά τους πόντους, έχει η Μαρία Σαράποβα η οποία υπολείπεται μόλις 80 από την 4η θέση και τη Σβετλάνα Κουσνέτσοβα.

Ανακατατάξεις είχαμε και στην ουρά της 1ης δεκάδας με την Σερένα Γουίλιαμς να επανακτά την 8η θέση σε βάρος της Ντανιέλα Χαντούκοβα που "έπεσε" στην 9η.

Σταθερή στην 37η θέση παρέμεινε η Λένα Δανιηλίδου ενώ από τρεις θέσεις κέρδισαν οι Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (16), Αμελί Μορεσμό (24) και Λίντσει Ντάβενπορτ (33).

Video highlights
Previous articleImpossible is nothing
Next articleImpossible is nothing