Ακόμη μια θετική εβδομάδα για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα. Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης συνέχισε την ανοδική του πορεία στην κατάταξη της ATP όπου κέρδισε άλλες τρεις θέσεις την τρέχουσα εβδομάδα. Στα ίδια έμεινε ο Γιακούποβιτς ενώ μια θέση κέρδισε ο Κλεφτάκος. Κάθοδος για τις κορυφαίες Ελληνίδες τενίστριες.

Θετικό ήταν το πρόσημο στους άνδρες, αρνητικό για τις γυναίκες στις κατατάξεις της ATP και της WTA αντίστοιχα. Η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στο 2ο γκρουπ της ευρωαφρικανικής ζώνης στο Davis Cup, χάνοντας την πρόκριση στους αγώνες πλέι-οφ που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Τουρκία. Παρόλαυτά, ο Κωσταντίνος Οικονομίδης μπορεί να αισθάνεται λίγο χαρούμενος, αν και τραυματίας, καθώς την τρέχουσα εβδομάδα κέρδισε άλλες τρεις θέσεις και βρίσκεται στο Νο471 της κατάταξης με 108 βαθμούς.

Λίγο πιο πίσω βρίσκεται ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς. Ο 27χρονος Έλληνας πρωταθλητής, έμεινε σταθερός στο Νο493 της ATP με 101 βαθμούς ενώ ο Δημήτρης Κλεφτάκος που έκανε και το ντεμπούτο του με τα χρώματα της Εθνικής, κέρδισε μια θέση και βρέθηκε στην 790η της κατάταξης.

Στις γυναίκες, οι οποίες εξασφάλισαν πριν δύο εβδομάδες την άνοδό τους στο 3ο γκρουπ της ευρωαφρικανικής ζώνης του Fed Cup, τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα καθώς οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες της WTA, Λένα Δανιηλίδου και Άννα Γερασίμου, σημείωσαν μικρή πτώση. Η 27χρονη Θεσσαλονικιά, πρώην Νο14 στον κόσμο, βρίσκεται στο Νο293 της WTA χάνοντας τέσσερις θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Πτώση δύο θέσεων σημείωσε και η Γερασίμου η οποία από το Νο208 βρέθηκε στο Νο210.

Τέλος, ανοδικά συνέχισε η πιτσιρίκα Ειρήνη Γεωργάτου η οποία ανέβηκε δύο θέσεις όπου βρίσκεται πλέον στο Νο518 του κόσμου στις γυναίκες.

Video highlights
Previous articleΣτο +5 ο Παγδατής
Next articleΥπόσχεση για ATP ή WTΑ