Η Αμελί Μορεσμό εξασφάλισε τη συμμετοχή της Γαλλίας στο πρώτο γκρουπ του Fed Cup για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Το πρώην Νο1 του κόσμου επικράτησε 2-0 σετ της Αι Σουτζιγιάμα και έδωσε την πολυπόθητη 3η νίκη στις αναμετρήσεις με την Ιαπωνία για να εξασφαλίσει την επιστροφή της Γαλλίας στο World Group.

Η πρωταθλήτρια του Wimbledon το 2006 χρειάστηκε 1 ώρα και 14 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της Σουτζιγιάμα με 6-1, 6-4 ενώ το 4-0 έκανε η Βιρζινί Ραζανό που νίκησε 6-4, 6-4 την Αικο Νακαμούρα δίνοντας θριαμβευτικό χαρακτήρα στην επικράτηση της Γαλλίας και μάλιστα στο Τόκιο.

Η Ιαπωνία το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 4-1 με τις Σουτζιγιάμα/Μορίτα να επικρατούν των Ντεσί/Κορνέ στον αγώνα του διπλού με 6-1, 6-3.

Μετά την οριστικοποίηση της πρόκρισης οι Γαλλίδες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς κάνοντας το γύρο του θριάμβου μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Γιαπωνέζων. "Είμαι πολύ χαρούμενη για τη νίκη μας. Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μου και για εμάς" τόνισε αμέσως μετά η Αμελί Μορεσμό.

Video highlights
Previous articleΤο Μόναχο τρέχει με χίλια…
Next articleΤον έκανε… χώμα