O Ρισάρντ Γκασκέ με μια σπουδαία ανατροπή, συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την επιστροφή του στο tour, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στην προημιτελική φάση του Swiss Open στο Gstaad της Ελβετίας. Ο Γάλλος, Νο7 του ταμπλό, νίκησε με 2-1 σετ τον Ντάνιελ Μπραντς και έκλεισε ραντεβού στους “8” με τον Άλμπερτ Μοντανιές.
Ο Μότσαρ του Γαλλικού τένις, έπαιξε σπουδαίο τένις και σώζοντας τη μοναδική ευκαιρία του Μπραντς για break, έφτασε στη σημαντικότατη νίκη με 6-7(5), 6-3, 6-0 σε 1 ώρα και 36 λεπτά παίρνοντας το εισιτήριο για τον 7ο φετινό προημιτελικό του σε τουρνουά της ATP.
Ο Γκασκέ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καμία από τις 6 ευκαιρίες που είχε για break στο εναρκτήριο σετ με αποτέλεσμα ο 23χρονος Γερμανός, Νο76 στον κόσμο να πάρει προβάδισμα στα σετς κατακτώντας το tie break με 7-5. Η συνέχεια όμως ανήκε αποκλειστικά στον 24χρονο Γάλλο, Νο7 του ταμπλό και Νο47 στην ATP ο οποίος κυριάρχησε απόλυτα του αντιπάλου του και χωρίς να απειληθεί έφτασε στη νίκη η οποία τον διατηρεί στο παιχνίδι της κατάκτησης του δεύτερου τίτλου της καριέρας του στο Gstaad.
Ο Γκασκέ ο οποίος πέρυσι έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ, είχε κερδίσει τον τίτλο στην Ελβετία το 2007 όταν είχε νικήσει στον τελικό τον Φελιτσιάνο Λόπεζ.
Στα προημιτελικά της χωμάτινης διοργάνωσης των 450,000 ευρώ, ο Γκασκέ θα αντιμετωπίσει τον Άλμπερτ Μοντανιές, Νο4 του ταμπλό ο οποίος επίσης ανέτρεψε το σκορ απέναντι στον qualifier Αντρέας Χάιντερ-Μάουρερ τον οποίον νίκησε με 3-6, 6-1, 6-0 σε μόλις 83 λεπτά.
Ο 24χρονος Ισπανός, Νο23 στον κόσμο, διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και φέτος έχει πανηγυρίσει δύο χωμάτινους τίτλους στο Εστορίλ και στη Στουτγκάρδη.
Τετάρτη 28/07: 2ος γύρος Swiss Open
Andreev (Russia) vs Chiudinelli (Switzerland) 6-3 6-7 6-6 (διακοπή λόγω σκότους)
Gimeno-Traver (Spain) beat Beck (Germany) 7-5 6-4
7-Gasquet (France) beat Brands (Germany) 6-7(5) 6-3 6-0
4-Montanes (Spain) beat Haider-Maurer (Austria) 3-6 6-1 6-0