Παρά την αντίθετη άποψη των αθλητών που συγκροτούν την Εθνική ομάδα της Ισπανίας στο Davis Cup, η ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε τη διεξαγωγή των αγώνων κόντρα στην πρωταθλήτρια Αμερική για τα ημιτελικά του παγκοσμίου Κυπελλου, στη Μαδρίτη.

Οι τενίστες της Ισπανίας με μπροστάρη τον Ράφαελ Ναδάλ αλλά και τους Νταβίντ Φερέρ, Νίκολας Αλμάγκρο είχαν ζητήσει από την ομοσπονδία να διαλέξει οποιονδήποτε απο τις τρεις έδρες (Μπενιντόρμ, Τενερίφη ή Γκιχόν) εκτός της Μαδρίτης. Παρόλαυτά, η ομοσπονδία αποφάσισε τη διεξαγωγή του best-five ημιτελικού με την παρένα του Άντι Ρόντικ στη Μαδρίτη για καθαρά εμπορικούς λόγους.

Τα επιχειρήματα του Ναδάλ και των συμπαικτών του έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η Μαδρίτη βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων κάτι που πιστεύουν ότι βοηθάει τους Αμερικανούς στο γρήγορο παιχνίδι και κατηγορούν τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Βίκτορ Μουνιόθ ότι θέλει τη μαδρίτη επειδή τον πιέζουν οι χορηγοί.

"Ο δικός μας στόχος είναι και θα είναι πάντα η εκπροσώπηση της χώρας μας. Εμείς παίζουμε και υπερασπιζόμαστε τα χρώματα της πατρίδας μας και είμαστε αυτοί που πληγώθηκαν με τις αποφάσεις που παίρνει η ομοσπονδία" έγραφε το σημείωμα που έστειλαν οι παίκτες της Ισπανίας προς την ομοσπονδία.

Video highlights
Previous articleViva Roddick
Next articleΔικό του…