Η Ντινάρα Σάφινα πανηγύρισε τον πρώτο της αμερικανικό τίτλο κατακτώντας το τρόπαιο στο Los Angeles Classic. H 23χρονη Ρωσίδα επικράτησε σχετικά εύκολα με 2-0 σετ της Ιταλίδας, Φλάβια Πενέτα και κατέκτησε τον 2ο τίτλο της μέσα στη σεζόν και τον 7ο συνολικά στην καριέρα της.

Η εξαιρετική Σάφινα χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της 25χρονης Ιταλίδας me 6-4, 6-2 η οποία προσπάθησε να απειλήσει από το σερβίς, ωστόσο η Ρωσίδα ήταν αποφασισμένη και τίποτε δεν φαινόταν ικανό να ανακόψει την πορεία της προς τον τίτλο. Έχοντας σώσει προηγουμένως στη διοργάνωση, match point στην αναμέτρηση με την Βικτόρια Αζαρένκα, η Σάφινα απέκλεισε στα ημιτελικά το Νο1 του ταμπλό, Γέλενα Γιάνκοβιτς μην επιτρέποντας στην 23χρονη Σέρβα να πατήσει την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

"Ήθελα απεγνωσμένα να κερδίσω αυτόν τον τίτλο. Πριν τον αγώνα είπα στον προπονητή μου ότι ήμουν νευρική. Ήθελα πάρα πολύ τη νίκη" τόνισε μετά το ματς η πρωταθλήτρια στο East West Bank Classic του Los Angeles.

Τελικός Los Angeles Classic
Σάφινα (RUS)-Πενέτα (ITA) 2-0 (6-4, 6-2)

pdf LOS ANGELES CLASSIC DRAW

Video highlights
Previous articleΚαι πάλι στο ίδιο ταμπλό
Next articleΔεύτερο συνεχόμενο για Εράνι