Ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς συνεχίζει να κυριαρχεί στα Ελληνικά futures καθώς μετά την Κω και τα δύο της Πάρου, ο Έλληνας Πρωταθλητής δηλώνει δυναμικά παρών και στην ημιτελική φάση του Thalassa Cup 2009 που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.
O Γιακούποβιτς, Νο3 του ταμπλό στο τουρνουά των 10.000 δολαρίων, δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία απέναντι στον Σον Θόρνλει νικώντας τον Βρετανό, Νο898 στον κόσμο με 6-2, 6-3 εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στους "4" καλύτερους της διοργάνωσης.
Η σταθερότητα που έχει επιδείξει ο 27χρονος αθλητής του Ομίλου Αθηνών ο οποίος πριν ένα μήνα κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα Ελλάδος στη Φιλοθέη, είναι αξιοζήλευτη επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό ως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αυτή την στιγμή στον κόσμο.
Πλέον, ο Γιακούποβιτς, Νο586 στην παγκόσμια κατάταξη του ανδρικού τένις, καλείται να πετύχει ότι δεν μπόρεσε στα τρία προηγούμενα futures. Να πάρει δηλαδή το εισιτήριο για τον τελικό, χωρίς ωστόσο αυτό να θεωρείται εύκολη υπόθεση καθώς απέναντί του θα βρεθεί το Νο2 του ταμπλό στο Ηράκλειο, ο πολύ καλός αλλά και ξεκούραστος Ρώσος, Μίκχαηλ Βασίλιεφ ο οποίος δεν χρειάστηκε να δώσει αγώνα στα προημιτελικά.
Στο πάνω μέρος του ταμπλό, το Νο1 Αλεξάντερ Σαντέτσκι και το Νο8, Αντρέα Φαλγκέρι θα παλέψουν το για άλλο εισιτήριο που οδηγεί στον μεγάλο τελικό.
Το Order of Play του Σαββάτου (17/10)