Σταθερή στην 37η θέση της παγκόσμιας κατάταξης παρέμεινε η Λένα Δανιηλίδου. Η Ελληνίδα τενίστρια παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται λόγω τραυματισμού τους τελευταίους δύο μήνες, αυτό δεν την επηρεάζει να διατηρεί τη θέση της καθώς δεν έχει να υπερασπιστεί βαθμούς. Ωστόσο η περσινή της πορεία στο Wimbledon

όπου είχε αποκλειστεί στο 2ο γύρο της διοργάνωσης, της είχε δώσει 35 βαθμούς τους οποίους θα χάσει φέτος λόγω της απουσίας της. Αυτό σε συνδυασμό με την άνοδο των Ντούλκο και Σουτζιγιάμα, ενδέχεται να κοστίσει 2-3 θέσεις στην 26χρονη Θεσσαλονικιά.

Στο μεταξύ πτώσεις είχαμε για τις άλλες ελληνίδες τενίστριες της WTA. Η Άννα Γερασίμου και η Σταματία Φαφαλιού έχασαν δύο θέσεις με αποτέλεσμα να προσγειωθούν στη 267η και 574η θέση της σχετικής λίστας αντίστοιχα ενώ η Ειρήνη Γεωργάτου έχασε 3 θέσεις και πλέον βρίσκεται στο Νο616.

Στους άνδρες, ο Κώστας Οικονομίδης ανέβηκε δύο θέσεις φτάνοντας στο Νο225 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP ενώ μεγάλη πτώση 9 θέσεων σημείωσε ο Βασίλης Μαζαράκης πέφτοντας στο Νο283. Ωστόσο, εντυπωσιακό άλμα 269 θέσεων πραγματοποιήσε ο 18χρονος τενίστας της Φιλοθέης, Χάρις Καπόγιαννης και πλέον βρίσκεται στο Νο1417 της κατάταξης από το 1686 που βρισκόταν.

Video highlights
Previous articleΠοιός είναι ο άτυχος;
Next articleΗ ξεκούραση δεν έφερε αλλαγές