Στην προημιτελική φάση του Western & Southern Financial Group Women’s Open στο Σινσινάτι προκρίθηκε η Άννα Ιβάνοβιτς μετά την επιβλητική νίκη με 2-0 σετ επί της Έλενα Βέσνινα στον αγώνα με τον οποίον άνοιξε η αυλαία της 4ης ημέρας της διοργάνωσης την Πέμπτη. Εκτός Σινσινάτι έμειναν το Νο1 και το Νο2, Γιάνκοβιτς και Βοζνιάκι!
Η πρώτη τενίστρια που εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στις “8” καλύτερες του Premier τουρνουά των 2εκ. δολαρίων στο Οχάϊο, είναι η Άννα Ιβάνοβιτς. Η 22χρονη Σέρβα που προσπαθεί να βρει τον παλιό καλό της εαυτό, πέτυχε σπουδαία και άνετη νίκη με 6-0, 6-3 επί της Έλενα Βέσνινα, συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Σινσινάτι.
Η Ιβάνοβιτς στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει το Νο9 του ταμπλό και πρόσφατη πρωταθλήτρια στο Σαν Ντιέγκο, Βικτόρια Αζαρένκα (2-6, 7-6, 6-2) ενώ στο 2ο είχε επικρατήσει με 6-1, 7-5 της Γιαροσλάβα Σβέντοβα.
Στην αναμέτρηση με τη Βέσνινα, το πρώην Νο1 της WTA, έσωσε και τα τρία break points της Ρωσίδας φτάνοντας στη νίκη μετά από 64 μόλις λεπτά, πετυχαίνοντας τέσσερα συνολικά breaks στην αναμέτρηση και έχοντας πολύ καλά ποσοστά κερδισμένων πόντων από τη γραμμή του σερβίς.
Λίγο αργότερα, το Νο2 του ταμπλό και Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, Καρολίν Βοζνιάκι υπέστη απρόσμενη ήττα με 6-4, 6-1 από την Γαλλίδα, Νο16 του ταμπλό, Μαριόν Μπαρτολί πληρώνοντας την απόφασή της να αγωνιστεί στο τουρνουά της πατρίδας της, στην Κοπενχάγη, την περασμένη εβδομάδα κάνοντας το υπερατλαντικό ταξίδι λίγες ημέρες πριν το σπουδαίο ραντεβού στο Σινσινάτι.
Την τύχη της Βοζνιάκι, ακολούθησε και η εντελώς ανέτοιμη Γέλενα Γιάνκοβιτς. Η Σέρβα που ήταν αμφίβολη για το τουρνουά λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, ηττήθηκε με 7-6(3), 6-4 απ’την Αγκιούλ Αμανμουράντοβα και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Σινσινάτι με αποτέλεσμα να χάσει πολλούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη όπου αναμένεται πτώση την ερχόμενη Δευτέρα.
Η Αμανμουράντοβα θα αντιμετωπίσει την Άννα Ιβάνοβιτς στα προημιτελικά…
Στο μεταξύ, η Μαρία Σαράποβα επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται πετυχαίνοντας μια μεγάλη και σχετικά εύκολη νίκη με 6-2, 6-3 επί του Νο7 του ταμπλό, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα. Η 23χρονη Ρωσίδα, Νο10 της διοργάνωσης, στις “8” θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μαριόν Μπαρτολί.
Πέμπτη 12/08: 3ος γύρος Cincinnati Open
4-Clijsters (Belgium) beat McHale (U.S.) 6-1 6-1
10-Sharapova (Russia) beat 7-Radwanska (Poland) 6-2 6-3
Pavlyuchenkova (Russia) beat 13-Peer (Israel) 5-7 6-4 6-4
Amanmuradova (Uzbekistan) beat 1-Jankovic (Serbia) 7-6(3) 6-4
11-Pennetta (Italy) beat 6-Zvonareva (Russia) 6-4 6-3
16-Bartoli (France) beat 2-Wozniacki (Denmark) 6-4 6-1
12-Wickmayer (Belgium) beat 8-Li Na (China) 2-6 6-2 7-6(4)
Ivanovic (Serbia) beat Vesnina (Russia) 6-0 6-3