Θα αργήσει να καταλαγιάσει ο θόρυβος από την σοκαριστική αποκάλυψη του Αντρέ Αγκάσι ότι έκανε χρήση σκληρών ναρκωτικών. Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ δήλωσαν σοκαρισμένοι και απογοητευμένoι απ’την "ωμή" παραδοχή του Αμερικανού "θρύλου" και τόνισαν την ανάγκη να παραμείνει "καθαρό" το τένις.

Κύμματα αντιδράσεων στον χώρο του τένις, προκάλεσε ο Αντρέ Αγκάσι ο οποίος στη βιογραφία του (κυκλοφορεί 9/11) παραδέχθηκε ότι το 1997 έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών ενώ παραπλάνησε ακόμα και την ATP, σε θετικό έλεγχο ντόπινγκ που του είχε γίνει την ίδια χρονιά.

"Είναι απαίσιο αυτό που έκανε ο Αντρέ… Γιατί να το έγραψε αυτό τώρα που έχει αποσυρθεί;" αναρωτήθηκε ο Ναδάλ και συνέχισε: "Δεν έχει καμία λογική η ενέργειά του και το μόνο που καταφέρνει είναι να χαλάει την εικόνα του αθλήματος. Πιστεύω ότι το τένις είναι καθαρό και είμαι ο πρώτος που το θέλει αυτό. Οι "κλέφτες" πρέπει να τιμωρούνται και αν ο Αγκάσι ήταν "κλέφτης" κατά τη διάρκεια της καριέρας του, πρέπει να τιμωρηθεί".

Από την πλευρά του, ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος είχε νικήσει τον Αγκάσι στον τελικό του US Open το 2005, δήλωσε σοκαρισμένος από την παραδοχή του Αγκάσι: "Μόλις άκουσα τα νέα, έμεινα έκπληκτος. Είμαι πολύ απογοητευμένος και ελπίζω στο μέλλον να μην μας απασχολούν άλλα τέτοια θέματα. Το άθλημά μας πρέπει να μείνει καθαρό".

Υπερασπιστική γραμμή από Ρόντικ
Παρόλαυτά, ο Αντρέ Αγκάσι βρήκε έναν σύμμαχο στο πρόσωπο του συμπατριώτη του, με τον Άντι Ρόντικ να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα καμώματα του φίλου του.

"Ο Αντρέ ήταν και θα είναι το είδωλό μου. Θα τον κρίνω για το πως μου έχει συμπεριφερθεί και για το πως άλλαξε τον κόσμο του τένις προς το καλύτερο. Για να είμαστε δίκαιοι, ο Αντρέ έγραψε αυτό το γράμμα στην ATP όταν ήταν εκτός top100" δήλωσε ο Ρόντικ.

Από την άλλη, η Σερίνα Γουίλιαμς προτίμησε να προμοτάρει το δικό της βιβλίο, παρά να αναφερθεί στο θέμα: "Εγώ δεν ξέρω καν τι είναι κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη. Δεν έχω διαβάσει τίποτα για το βιβλίο του Αντρέ. Αυτό που ξέρω είναι ότι το δικό μου βιβλίο βγαίνει σύντομα στην κυκλοφορία…"

Video highlights
Previous articleΤρία στα τρία η Σερίνα
Next articleΤώρα και σε… σοκολάτα