Είναι γεγονός και το βιώνω σε καθημερινή βάση ότι το τένις στη χώρα μας ποτέ δεν ήταν όσο δημοφιλές είναι αυτή την εποχή. Εφημερίδες, sites, άρθρα, αφιερώματα… μέχρι και η ελεύθερη τηλεόραση πλέον ασχολείται με το άθλημα.

Οι συζητήσεις γύρω απ’το τένις, έστω κι αν αυτές ακόμη αφορούν κυρίως το "αιώνιο ερώτημα" Φέντερερ ή Ναδάλ, είναι στην καθημερινότητα, όχι μόνο των ανθρώπων που ασχολούνται αποκλειστικά με το άθλημα, αλλά και στους "απλούς θνητούς" που πριν από λίγα χρόνια δεν έβλεπαν πέρα απ’τη μύτη τους παραμόνο για να δουν ποδόσφαιρο.

Είναι ολοφάνερο ότι το τένις στη χώρα μας έχει μια τάση να "ανοίξει" προς τα κάτω, προς την λαϊκή μάζα και απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους που δεν ανήκουν αποκλειστικά στην υψηλή κοινωνία, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Γνωρίζω αρκετούς από τους λεγόμενους "ποδοσφαιρικούς" οι οποίοι μπουχτισμένοι, αηδιασμένοι και απογοητευμένοι από το ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο τένις, όχι μόνο σε επίπεδο πληροφόρησης και ειδησεογραφίας αλλά και στο σκεπτικό να πιάσουν ρακέτα στο χέρι τους και να προσπαθήσουν να περάσουν το κίτρινο μπαλάκι από το απέναντι court.

Επίσης λογικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων σχετικά με το τένις, ασχολείται με τα διεθνή τεκτενόμενα στο χώρο και κυρίως για τα μεγάλα τουρνουά, Grand Slams και Masters. Πραγματικά, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Όπεν (31/8-14/9), στο Tennis24 έχει χαμός και πριν καν συμπληρωθεί ο Σεπτέμβρης, το πρώτο ειδησεογραφικό site της χώρας, σημείωσε νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας, προσφέροντας ακόμη μια ολοκληρωμένη ενημέρωση/παρουσίαση Grand Slam διοργάνωσης.

Αυτό δείχνει ότι ο Έλληνας διψάει για τένις και το έχουν καταλάβει και άλλα site που πριν από λίγους μήνες έπαιρναν μόνο κάθε Δευτέρα με copy/paste το δελτίο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων που αφορούσε την κατάταξη της Δανιηλίδου και του Παγδατή. Στη συνέχεια αρκετά εξ’αυτών άρχισαν να "κλέβουν" ειδήσεις του Tennis24 και μετά τις απαραίτητες συστάσεις, έχουν ένα συντάκτη που ασχολείται και με το τένις-ακι…

Δεν περιμένω από τους ανθρώπους που κρατούν τις τύχες του ελληνικού τένις στα χέρια τους, να εκμεταλευτούν, με την καλή την έννοια, αυτή την τρομακτική άνοδο που παρουσιάζει το εντυπωσιακότερο ατομικό άθλημα στη χώρα μας. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια που βρίσκονται στην "εξουσία", το αγωνιστικό τένις έχει πτωτική πορεία και κατ’επέκταση είναι ελάχιστοι αυτοί που ασχολούνται με τα εντός των τοιχών, δρώμενα.

Οπότε, τη δουλειά της Ομοσπονδίας, τη διάδοση δηλαδή και την ανάπτυξη του τένις, την περιμένουμε καθαρά από ιδιωτικές πρωτοβουλίες τύπου Λυμπέρη (Status, Vogue Athens Open), Χατζηλιαμή-Κυπριάδη (Aegean Tennis Cup), Πατσέας (Filothei Tennis Open), Intersport (Intersport Tennis Open) κλπ…

Όπως και να ‘χει, έρχονται ακόμη καλύτερες ημέρες…

Μαρίνος Ταχτσίδης – tachtsidis@tennis24.gr

Video highlights
Previous articleΣτον τόπο της αποθέωσης
Next article“Καθαρός” ο Μάρει