Ρότζερ Φέντερερ και Άννα Ιβάνοβιτς θα ηγηθούν της τενιστικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις που θα ξεκινήσει στις 10 Αυγούστου. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ανακοίνωσε την Τετάρτη τους 62 τενίστες που θα πάρουν μέρος στο ραντεβού του Καλοκαιριού και όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, οι συγκεκριμένοι παίκτες που θα βρεθούν στην Κίνα θα είναι η καλύτερη 62αδα από τότε που το τένις επέστρεψε ως πλήρες Ολυμπιακό άθλημα το 1988 στη Σεούλ.

56 παίκτες, σύμφωνα με τις κατατάξεις της ATP και της WTA, θα δώσουν το παρόν στο κυρίως ταμπλό του Ολυμπιακού τουρνουά εκ των οποίων οι 17 κορυφαίοι των ανδρών και οι 18 κορυφαίες των γυναικών. Έξι γυναίκες και άνδρες θα επιλεγούν από την ITF (International Tennis Federation) σαν αναγνώριση από τις διακρίσεις που έχουν στο Fed Cup και το Davis Cup παρόλο που δεν πληρούν τα κριτήρια κατάταξης.

Ο Ρότζερ Φέντερερ θα επιδιώξει να κατακτήσει το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο μετά την αναπάντεχη ήττα από τον Τόμας Μπέρντιχ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Από την άλλη, η Άννα Ιβάνοβιτς μετά τη σπουδαία επιτυχία στο Roland Garros στο Πεκίνο θα πραγματοποιήσει το Ολυμπιακό της ντεμπούτο.

Οι μοναδικοί της πρώτης 10αδας των ανδρών που θα λείψουν από τους Αγώνες είναι οι Άντι Ρόντικ και Ρισάρντ Γκασκέ.

Video highlights
Previous articleΈκλεισε ραντεβού με Φέντερερ
Next articleΤου έκλεισε το σπίτι