Ο Ραφαέλ Ναδάλ επαναπατρίστηκε για να ολοκληρώσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας του για το 2018 αποκαλύπτοντας πως το δεξί του γόνατο δεν είναι ακόμα 100% έτοιμο αλλά ευελπιστεί πως αυτό θα γίνει σε περίπου ένα μήνα.

Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, ο Ραφαέλ Ναδάλ απόλαυσε τις χειμερινές του διακοπές μακριά από την Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Καραϊβική όπου διέμεινε για μία περίπου εβδομάδα.

Ωστόσο, οι σύντομες διακοπές του Ράφα έλαβαν τέλος και πλέον ο Ισπανός τενίστας βρίσκεται στην Ισπανία για να ολοκληρώσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας του για το 2018 πριν ταξιδέψει στα Η.Α.Ε και το Αμπου Ντάμπι για το Mubadala Open Championships.

Δίνοντας ένα update του προβλήματος που έχει στο δεξί γόνατο, ο Ράφα αποκάλυψε πως δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμο αλλά βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να είναι απόλυτα λειτουργικό σε περίπου έναν μήνα.

“Δεν τελείωσα τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά θα υπέγραφα για να έκανα μια τόσο καλή χρονιά. Το γόνατο δεν χρειάζεται να είναι έτοιμο τώρα αλλά σε έναν μήνα. Χρειάζεται χρόνος, γι’αυτό και έμεινα εκτός τόσο καιρό” ανέφερε ο “ταυρομάχος”.

“Στόχος είναι να αγωνιστώ σε Αμπου Ντάμπι, Μπρισμπέιν και Αυστραλιανό Όπεν. Θα είναι το ιδανικό ξεκίνημα. Αυτή τη χρονιά έπαιξα 18 τουρνουά. Εκτός από τα υποχρεωτικά, έπαιξα σε τρία περισσότερα. Επαιξα πολλά ματς αλλά ευτυχώς τα πήγα καλά” κατέληξε ο Ναδάλ.

Κώστας Αϊτάκης