Με το δεξί ξεκίνησε το Ρώσικο "λόμπι" τις υποχρεώσεις του στο Premier τουρνουά Family Circle Cup. Η Ντεμεντίεβα έκανε "πλάκα" στην Ντίτι, η Πέτροβα χρειάστηκε "τζάμπα" τρία σετ κόντρα στην Μαιρ και η Ζβονάρεβα συνέτριψε την Ντε λος Ρίος παίρνοντας όλες το εισιτήριο για τον 3ο γύρο της σπουδαίας διοργάνωσης του 1εκ. δολαρίων.

Σε φουλ ρυθμούς μπήκε το σπουδαιότερο γυναικείο τουρνουά αυτής της εβδομάδας στο Τσάρλεστον των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι "μεγάλες" του ταμπλό, πλην της Βίνους Γουίλιαμς, ρίχτηκαν στη μάχη και επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά παίρνοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Το Νο1 του ταμπλό, Έλενα Ντεμεντίεβα έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στο θεσμό επικρατώντας με 6-0, 6-2 της Αμερικανίδας, Τζούλί Ντίτι. Η 27χρονη Ρωσίδα που πέρυσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, χρειάστηκε μόλις 50 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της αντιπάλου της και περιμένει στις "16" τη νικήτρια του ζευγαριού Λεπτσένκο/Στρίτσοβα.

Εύκολη πρόκριση στον 3ο γύρο πήρε και η Βέρα Ζβονάρεβα. Η 24χρονη, Νο3 του ταμπλό, επικράτησε εύκολα με 6-3, 6-2 της Παραγουανής Ροζάνα Ντε λος Ρίος και περιμένει την αντίπαλό της που θα προκύψει από την αναμέτρηση της Βιρζινί Ραζανό με την Καναδή Ντουμπόις που νίκησε την Βρετανή Ο’Μπράιαν με 4-6, 6-2, 6-1.

Πιο δύσκολο έργο, αποδείχθηκε πως είχε η Νάντια Πέτροβα. Η τρίτη Ρωσίδα της παρέας, Νο4 του ταμπλό, χρειάστηκε τρία σετ για να κάμψει την αντίσταση της Αυστριακής Πατρίτσια Μάιρ με 6-1, 2-6, 6-2 και θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τη νικήτρια της αναμέτρησης Κινγκ/Τσινγκ.

Το εισιτήριο για τις "16" καλύτερες της διοργάνωσης πήραν και οι Μαριόν Μπαρτολί, Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα. Η Γαλλίδα, Νο6 του ταμπλό επιβλήθηκε εύκολα 6-1, 6-3 της Λετονής Σεβάστοβα ενώ η 20χρονη Σλοβάκα νίκησε 6-4, 6-0 την Αυστριακή Ταμίρα Πάτσεκ.

Τρίτη 14/4: 2ος γύρος Family Circle Cup
1-Dementieva (Russia) beat Ditty (U.S.) 6-0 6-2
4-Petrova (Russia) beat Mayr (Austria) 6-1 2-6 6-2
6-Bartoli (France) beat Sevastova (Latvia) 6-1 6-3
7-Cibulkova (Slovakia) beat Paszek (Austria) 6-4 6-0
3-Zvonareva (Russia) beat De Los Rios (Paraguay) 6-3 6-2

Τρίτη 14/4: 1ος γύρος Family Circle Cup
Amanmuradova (Uzbekistan) beat Stevenson (U.S.) 6-2 6-4
Kudryavtseva (Russia) beat Haynes (U.S.) 6-4 5-7 6-0
Vesnina (Russia) beat Rodina (Russia) 6-0 6-2
Mirza (India) beat Karatantcheva (Kazakhstan) 6-4 6-4
9-Wozniak (Canada) beat Spears (U.S.) 6-3 4-6 6-0
12-Mattek-Sands (U.S.) beat Duque Marino (Colombia) 7-6(3) 7-5
Dubois (Canada) beat O’Brien (Britain) 4-6 6-2 6-1
16-Lisicki (Germany) beat Eve Pelletier (Canada) 7-5 6-4
Kutuzova (Ukraine) beat Koryttseva (Ukraine) 6-1 6-1
Perry (U.S.) beat 15-Zahlavova Strycov (Czech Republic) 7-5 6-1

FAMILY CIRCLE CUP DRAW

Video highlights
Previous articleΜήπως να το ξανασκεφτεί;
Next articleΤο τέλος θα βρει τον Άντι στο Νο2