Το Σαββατοκύριακο είχαμε αγώνες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών, στη διοργάνωση Fed Cup. Στο World Group, η κάτοχος του τίτλου Ρωσία και η Ιταλία διέπρεψαν απέναντι σε Κίνα και Γαλλία και θα αναμετρηθούν στην ημιτελική φάση του κορυφαίου γκρουπ ενώ το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι ανάμεσα στην Αμερική και την Τσεχία.

Ραντεβού για τον Απρίλιο έδωσαν Ρωσία και Ιταλία, μετά τις εντυπωσιακές νίκες με 5-0 επί της Κίνας και της Γαλλίας αντίστοιχα στο πλαίσιο του προημιτελικού γύρου του World Group στο Fed Cup. Η κάτοχος του τίτλου και φαβορί της φετινής διοργάνωσης, Ρωσία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στις Κινέζες οι οποίες έγιναν έρμαιο των ορέξεων των κοριτσιών του Εμίλ Τάρπιτσεφ.

Κουζνέτσοβα, Κλειμπάνοβα, Ντεμεντίεβα και Κακβετάτζε έκαναν πάρτι απέναντι στις Σι Ζανγκ, Σουάι Γιανγκ και Τιαν-Τιαν Σαν, παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας εθνικής διοργάνωσης. Εκεί θα συναντήσουν την Ιταλία όπου με ηγέτιδα την Φλάβια Πενέτα, ξεπέρασε το εμπόδιο της Γαλλίας επίσης με 5-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τις "4" κορυφαίες ομάδες.

Την έκπληξη του tie, πραγματοποίησε η Τσεχία η οποία με συνολικές νίκες 4 έναντι 1, πέταξε εκτός την Ισπανία. Πέτρα Κβίτοβα, Ιβέτα Μπενέσοβα και Λούσι Σαφάροβα, αποδείχθηκαν πολύ δυνατές για τις Λαγκοστέρα και Ναβάρο και οι Τσέχες πήραν πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά όπου θα συναντήσουν τις Αμερικάνες οι οποίες ξεπέρασαν δύσκολα το εμπόδιο της Αργεντινής με 3-2.

Video highlights
Previous articleΟ άνδρας του σπιτιού
Next articleΣτο +3 ο Παγδατής