Σαρωτικές και προς τη σωστή κατεύθυνση κρίνονται, εκ πρώτης όψεως, οι αλλαγές όσον αφορά τον ελληνικό αθλητισμο, όπως προέκυψε από τον ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης με το αθλητικό κομμάτι να υπάγεται πλέον στο Υπουργείο Υγείας.

Το επιτυχημένο γαλλικό μοντέλο φαίνεται να υιοθετεί η Κυβέρνηση στον τομέα του αθλητισμού το οποίο μετά από χρόνια “συστέγασης” με το Υπουργείο Πολιτισμού, πλέον “μετακομίζει” στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο θα μετανομαστεί σε Υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού με επικεφαλής Υπουργό τον Ανδρέα Λομβέρδο και υφυπουργούς τον Χρήστο Αηδόνη και τον Μιχάλη Τιμοσίδη.

Ο κ. Αηδόνης, βουλευτής Δράμας, αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού αθλητισμού έχοντας αρκετή πείρα στον συγκεκριμένο τομέα καθώς έχει διατελέσει Τομεάρχης Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ για σημαντικό διάστημα στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να βοηθήσει και το άθλημα του τένις καθώς βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις προτάσεις του κ. Γιάννη Σερκεδάκη στην ημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής τον περασμένο Ιούνιο στο “Τιτάνια”.

Η συσχέτιση του αθλητισμού και ειδικά του τένις με την Υγεία και συγκεκριμένα με τον σημαντικό τομέα της πρόληψης, μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη για την ελληνική κοινωνία και να αποφερει σε βάθος χρόνου τη μείωση εξόδων περίθαλψης με λογική συνέπεια την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, ένα θέμα που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην ημερίδα του “Τιτάνια”.

Σκοπός είναι να επιτευχθεί μια πιο προσεγμένη προσέγγιση στον ενεργό αθλητισμό η οποία έχει ως στόχο την σωστότερη ανάπτυξη του υγιούς αθλητισμού, μακριά απ’τις ακρότητες και τις “αρρωστημένες” νοοτροπίες οι οποίες έχουν οδηγήσει, ειδικά το τένις, σε αδρανή μονοπάτια…

Video highlights
Previous articleΗ Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς… τένις!
Next articleΣούπερ Γιούσνι στους “8”