Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βοήθησε τα μέγιστα στην προσπάθεια της Σερβίας να προκριθεί στα ημιτελικά του World Group του Davis Cup όπου θα έχει πολύ δύσκολο έργο στην εκτός έδρας σειρά με τη Γαλλία, την οποία δεν θέλει με τίποτα να χάσει!
Η λατρεία που έχει ο Νόβακ Τζόκοβιτς για τη χώρα του είναι γνωστή και προσπαθεί να τις ανταποδώσει την αγάπη που αισθάνεται για αυτήν με κάθε ευκαιρία.
Ο καλύτερος Σέρβος τενίστας όλων των εποχών και πιστός στρατιώτης της χώρας του στο Davis Cup δεν θέλει με τίποτα να χάσει το σπουδαίο ραντεβού των ημιτελικών κόντρα στη Γαλλία παρά το γεγονός ότι διεξάγεται αμέσως μετά το Αμερικανικό Όπεν και το πρόγραμμά του θα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο.
“Το κλειδί για τις επιτυχίες μας είναι η σχεση που έχουμε εκτός γηπέδου. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι με όλα τα παιδιά και η ατμόσφαιρα που απολαμβάνουμε μεταξύ μας είναι τρομερή. Μας δίνει παραπάνω αυτοπεποίθηση και τα σωστά κίνητρα” εξηγεί ο Νόλε.
Τα δύσκολα έρχονται για την Σερβική ομάδα καθώς η σειρά που μπορεί να κρίνει, πιθανώς, και τον φετινό τίτλο έρχεται στα ημιτελικά με την Βαλκανική χώρα να ταξιδεύει στη Γαλλία για την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στους τρικολόρ του Γιανίκ Νοά στις 18-20 Σεπτεμβρίου.
“Έχουν πάντα εξαιρετική ομάδα στο Davis Cup και πολλοί παίκτες τους βελτιώνονται χάρη στις ευκαιρίες που τους δίνει η ομοσπονδία τους. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν μεγάλο κίνητρο ενώ σίγουρα θυμούνται ακόμα και τον τελικό του 2010 στο Βελιγράδι. Ελπίζω να είμαι έτοιμος, προσεύχομαι στον Θεό για αυτό. Ακόμα και αν κερδίσω το Αμερικανικό Όπεν θέλω να είμαι εκεί, πρέπει η ομάδα να παρουσιαστεί παντοδύναμη” ευελπιστεί ο 29χρονος τενίστας.
Πλέον, η προσοχή του στρέφεται εξ’ολοκλήρου στο χώμα όπου αναμένεται να κάνει την επανεμφάνισή του στο Μόντε Κάρλο, ενώ έχει καλή ευκαιρία να κερδίσει πόντους στην κατάταξη καθώς είχε ηττηθεί μόλις στον δεύτερο γύρο πέρσι από τον Γίρι Βέσελι.
“Περιμένω με ανυπομονησία το Μόντε Κάρλο, έχω καλό προαίσθημα για το τουρνουά, πάντα το Davis Cup μου δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια” κατέληξε.
Κώστας Αϊτάκης