Συμφωνία "μαμούθ" επήλθε ανάμεσα στην ATP και την Barclays και αφορά την κύρια χορηγία του λεγόμενου πέμπτου Grand Slam της χρονιάς, του Masters Cup. Η διοργανώτρια αρχή του ανδρικού επαγγελματικού τένις ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Βρετανικό χρηματοοικονομικό κολοσσό η οποία θα αποφέρει στα ταμεία της ATP το συνολικό ποσό των 35εκ. δολαρίων και θα αφορά τη μετανομασία του ATP Masters Cup σε Barclays ATP World Tour Finals για τα επόμενα 5 χρόνια (7εκ. δολάρια ετησίως).

Η συμφωνία θα ισχύσει από το 2009 όπου το Masters Cup θα φύγει από τη Σανγκάι και το Qi Zhong Tennis Center και θα μεταφερθεί στο Λονδίνο και στην επιβλητικό O2 Arena χωρητικότητας 20.000 θεατών το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για συναυλίες. Για την κατασκευή της O2 Arena δαπανήθηκαν 600 εκατομμύρια λίρες και χρειάστηκε τέσσερα χρόνια (2003-07) για την ολοκλήρωση του τεράστιου έργου.

Έτσι, το Barclays ATP World Tour Finals θα φιλοξενήσει το Νοέμβριο του 2009 τους κορυφαίους 8 τενίστες της συγκεκριμένης περιόδου όπως θα προκύψουν από την ειδική βαθμολογία της ATP, την ATP Race.

Video highlights
Previous articleΈγινε κι αυτό
Next articleΈνα τελευταίο τέστ