Ο Γιοακίμ Γιόχανσον ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από το επαγγελματικό τένις καθώς μετά από τρεις εγχειρήσεις το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στον ώμο του, συνεχίζει να υφίσταται.

Ο 25χρονος Σουηδός βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς είδε μια λαμπρή καριέρα να "γκρεμίζεται" εξαιτίας ενός εξεπέραστου, όπως αποδείχθηκε, εμπόδιου. Ο Γιόχανσον το 2005 ήταν Νο9 στον κόσμο ενώ είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του US Open το 2004 αποκλείοντας τον Άντι Ρόντικ. Είχε μπροστά του μια μεγάλη καριέρα, όμως η τύχη του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και αναγκάστηκε να παραδεχθεί την ήττα του και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

"Μπορώ να προπονηθώ και να παίξω σε κάποιο τουρνουά όμως μετά ο ώμος μου θα καταστεφόταν" είπε περίλυπος ο άτυχος τενίστας που μετά από τριετή μάχη με το νυστέρι, αποδέχθηκε τη μοίρα του. "Είχα πολλά όνειρα και στόχους όμως μετά από αυτό είναι αδύνατο να συνεχίσω την περιπέτειά μου" τόνισε ο 25χρονος Σουηδός.

"Την απόφαση να σταματήσω το τένις την επεξεργαζόμουν τον τελευταίο μήνα. Τώρα θα θέσω νέους στόχους, μακριά από το τένις. Πάντως, ότι και να συμβεί θα συνεχίζω να παίζω το αγαπημένο μου άθλημα, έστω και με τους φίλους μου" ολοκλήρωσε στην αποχαιρετηστήρια δήλωσή του ο Γιόχανσον.

Video highlights
Previous articleΣυμβόλαιο μαμούθ σε Φέντερερ
Next articleBaby Federer