Σάλο έχουν προκαλέσει στην Μελβούρνη οι φήμες που προέρχονται από το Σίδνευ σύμφωνα με τις οποίες, πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος απ’την πρωτεύουσα του "νησιού" είναι έτοιμος να κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο κέντρο εγκαταστάσεων προκειμένου να "κλέψει" τη διοργάνωση του Grand Slam και να την φέρει στην πόλη του. 

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχουν ήδη ανακοινωθεί τα σχέδια για την δημιουργία του τενιστικού πάρκου στο Σίδνευ, προκαλώντας την αντίδραση των "Μελβούρνιων" οι οποίοι αντιστέκονται στο ενδεχόμενο να μεταφερθεί το πρώτο Grand Slam της χρονιάς στην πόλη που το 2000 διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Αυστραλιανό Όπεν γίνεται κάθε Ιανουάριο στο Melbourne Park της Μελβούρνης η οποία μέχρι το 2016 έχει συμβόλαιο με τη διοργανώτρια αρχή των Grand Slams για την διεξαγωγή του σπουδαίου τουρνουά. Ωστόσο η νέα Κυβέρνηση (New South Wales) είναι έτοιμη να ξεκινήσει τα έργα στην περιοχή Glebe, στο κέντρο του Σίδνευ και θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του Open μόλις λήξει το συμβόλαιο της Μελβούρνης.

"Το Australian Open είναι ένα μια εξαιρετική ετήσια διοργάνωση και είναι λογικό, οι μεγάλες επιχειρηματικές εταιρίες να θέλουν να το αξιοποιήσουν και να το έχουν στην ακτίνα δράσης τους. Λένε ότι υπάρχει συμβόλαιο μέχρι το 2006 όμως βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την ομοσπονδία της Αυστραλίας και τίποτα δεν είναι οριστικοποιημένο" τόνισε εκπρόσωπος της New South Wales.

Ο Τζον Μπράμπι, πολιτικός ηγέτης της Βικτόρια και θερμός υποστηρικτής της παραμονής του Australian Open στη Μελβούρνη, δήλωσε στο Associated Press της Αυστραλίας: "Είναι ένα σπουδαίο στάδιο, οι παίκτες λατρεύουν τη Μελβούρνη και δεν νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε σοβαρά τα όσα ακούγονται και λέγονται στο Σίδνευ. Είμαστε σε συζητήσεις με την Ομοσπονδία ώστε να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα".

Το Australian Open του 2009 θα ξεκινήσει στις 19 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Φεβρουαρίου. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Μαρία Σαράποβα ήταν οι θριαμβευτές της φετινής διοργάνωσης.

Video highlights
Previous articleΜάρατ εσύ σούπερ σταρ
Next articleΔεν έχει αντίπαλο η Γιάνκοβιτς