Ήταν Ιούλιος του 2005 όταν ο Ράφαελ Ναδάλ είχε μόλις κατακτήσει το πρώτο του Roland Garros και ανέβαινε στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης. Πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια (και κάτι) όπου ο 22χρονος Ισπανός κυνηγούσε ασταμάτητα τον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος είχε κλειστό συμβόλαιο με την κορυφή.

Ο Ράφα βρήκε τον τρόπο να "σπάσει" το συμβόλαιο του "αιώνιου αντιπάλου" και πλέον εκπλήρωσε τον στόχο για τον οποίον έχει φτιαχτεί… Ο Ράφαελ Ναδάλ είναι το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP και αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, τα τέσσερα χρόνια παραμονής του Ρότζερ Φέντερερ στον παγκόσμιο θρόνο θα μοιάζουν λίγα…

Οι 237 συνεχόμενες εβδομάδες του Φέντερερ στην κορυφή (ρεκόρ συνεχόμενων εβδομάδων), έλαβαν τέλος μετά την εξαιρετική φετινή χρονιά που διανύει ο Ναδάλ.

Με 7 τίτλους, δύο εκ των οποίων Grand Slam (Roland Garros, Wimbledon) και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο ο 22χρονος Μαγιορκιανός έβαλε τέλος στην 4ετη κυριαρχία του Φέντερερ στο tour και είναι έτοιμος να κτίσει τη δική του χρυσή εποχή που αν λάβουμε υπόψη μας τις βάσεις που έχει βάλει, θα είναι ακόμη πιο χρυσή από του Ελβετού Βασιλιά.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινα Νο1, όπως ήμουν χαρούμενος και στο Νο2. Όμως δεν υπάρχει χρόνος για πανηγύρια γιατί πρέπει να συγκεντρωθώ στο Αμερικανικό Όπεν" τόνισε την Κυριακή ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος στο Όπεν της Νέας Υόρκης που ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα (25/8) θα ψάξει το τρίτο συνεχόμενο Grand Slam.

Αν ρίξουμε μια ματιά στην βαθμολογική κατάταξη όπως έχει διαμορφωθεί, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι ο Ναδάλ όχι απλά ανέβηκε στην κορυφή, αλλά κατάφερε να κτίσει και μια διαφορά ασφαλείας από τον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος πλέον πρέπει να κοιτάει και προς τα κάτω όπου ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν αστιεύεται…

Video highlights
Previous articleΑχόρταγος ο Ράφα
Next articleΈπαθε υπερ-κούπωση