Διίστανται οι απόψεις για το αν ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο είναι ισάξιο ενός τίτλου Grand Slam. Η Γελενα Γιάνκοβιτς, πάντως, που τη Δευτέρα θ’ανέβει στην κορυφή της WTA δεν έχει αμφιβολία για το πιο τρόπαιο θα ήθελε να αποκτήσει περισσότερο.

Η 23χρονη Σέρβα "αρνείται" τις δάφνες ελιάς για χάρη του χρήματος, της δόξας και της καταξίωσης που προσφέρει ο τίτλος στο Αμερικανικό Όπεν το οποίο ξεκινάει μια βδομάδα μετά το τέλος του Ολυμπιακού τουρνουά στο Πεκίνο. Έχοντας εκπληρώσει ήδη το παιδικό της όνειρο που είναι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, η Γιάνκοβιτς στοχεύει στην εκπλήρωση ακόμη ενός μεγάλου στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός Grand Slam.

"Για να είμαι ειλικρινής, αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στο χρυσό και το US Open, θα διάλεγα το δεύτερο. Φυσικά θα ήμουν πανευτυχής αν θα μπορούσα να κατακτήσω και τα δύο. Το να πάρεις κάποιο μετάλλιο είναι μεγάλη τιμή για σένα και τη χώρα σου. Στην ουσία δεν μπορείς να το συγκρίνεις με ένα Grand Slam" δήλωσε το Νο2 του ταμπλό στο Ολυμπιακό τουρνουά που ξεκινάει την Κυριακή.

Η Γέλενα Γιάνκοβιτς στον 1ο γύρο της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στον πλανήτη θ’αντιμετωπίσει την Κάρα Μπλακ από τη Ζιμπάμπουε και αναμένεται να περάσει εύκολα στο 2ο γύρο όπου θα την περιμένει μια εκ των Αλόνα Μπονταρένκο/Μιλάγκρος Σεγκούρα.

Video highlights
Previous articleΠάτωσαν οι πιτσιρίκες μας
Next articleΟλυμπιακός γολγοθάς για Ναδάλ