Ένα τενιστικό "πανηγύρι" άνευ προηγουμένου, υπόσχονται οι διοργανωτές (Όμιλος Λυμπέρη) του φετινού Athens Vogue Open. Το ΟΑΚΑ θα μετατραπεί σε ένα απέραντο "Tennis Village" με περίπτερα όλων των εταιριών που σχετίζονται με το άθλημα ενώ σήμερα (26/9) ξεκινούν και τα προκριματικά με τη συμμετοχή 11 κοριτσιών και την είσοδο…. ελεύθερη.

Με τη συμμετοχή 11 Ελληνίδων αρχίζουν το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης στο Μαρούσι τα προκριματικά του Διεθνούς Επαγγελματικού τουρνουά ΙΤF 125.000 $ Vogue Athens Open 2009, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου με την διεξαγωγή των τελικών.

Δίπλα στις Ειρήνη Παπαγεωργίου, Ελένη Κωνσταντινίδου, Αφροδίτη Λατινοπούλου, Σοφία Ζένγκου, Πανωρέα Τσεκούρα στις οποίες οι διοργανωτές (Όμιλος «Εκδόσεις Λυμπέρη», ΕΦΟΑ) χορήγησαν κάρτες ελεύθερης συμμετοχής (wild cards) θα αγωνιστούν και οι Βασιλική Δόριζα, Δέσποινα Βογάσαρη, Βασιλική Σιμούλη, Ασημίνα Καπλάνη, Όλγα Σαρλή, Βασιλική Γιαννακάκη με «εισιτήριο» την εθνική τους κατάταξη.

Μετά και το κλείσιμο του sign in (δήλωση εγγραφής των τενιστριών) έγινε και η κλήρωση των αγώνων και σχηματίστηκε ένα πολύ δυνατό ταμπλό, γεγονός που εγγυάται συναρπαστικούς αγώνες. Στο Νο 1 του ταμπλό τοποθετήθηκε η Petra Martic (Kροατία), Νο 82 στον κόσμο και στο Νο 2 η Evgeniya Rodina (Ρωσία), Νο 127 στην παγκόσμια κατάταξη.

Πιο άτυχες από ελληνικής πλευράς στάθηκαν η Αφροδίτη Λατινοπούλου και η Μίνα Καπλάνη, οι οποίες κληρώθηκαν ν’αντιμετωπίσουν στον α΄ γύρο τις Martic και  Rodina αντίστοιχα. Δυο ελληνικές παρουσίες θα υπάρχουν σίγουρα στον 2ο γύρο καθώς η κλήρωση ανέδειξε δυο «εμφύλιους»: Ειρήνη-Παπαγεωργίου- Δέσποινα Βογάσαρη, Ελένη Κωνσταντινίδου-Πανωρέα Τσεκούρα.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι και περιλαμβάνει 16 αγώνες, άπαντες στον 1ο γύρο των προκριματικών.

Αναλυτικά
Κεντρικό γήπεδο
12.00:  Γιαννακάκη-Buyukakcay (Τουρκία)
13.00: Rodina (Ρωσία) – Καπλάνη,
14.30 Παπαγεωργίου- Βογάσαρη
16.00: Μartic – Λατινοπούλου
17.30: Babet (Γαλλία)- Maros (Ουγγαρία)
19.00: Σαρλή – Lefevre (Γαλλία) 

Γήπεδο Νο 4 
12.00: Σιμούλη- Pliskova (Τσεχία)
13.00: Κochanova (Σλοβακία) -Domachowska (Πολωνία)
14.30: Woer (Γερμανία)  – Tinjic (Κροατία)
16.00: Fichman (Καναδάς)- Pliskova Kr. (Τσεχία)
17.30: Melnikova (Ρωσία)- Savchuk (Ουκρανία)

Γήπεδο Νο 5
12.00: Ζένγκου- Giovine (Ιταλία)
13.00: Κωνσταντινίδου- Τσεκούρα
14.30: Burnett (Ιταλία) – Duque Marino (Κολομβία)
16.00: Karatantcheva (Καζακστάν)- Δόριζα
17.30: Pavlova (Βουλγαρία)- Κondratieva (Ρωσία).

Video highlights
Previous articleΠόλεμος και στη μέση η Adidas
Next articleΤρίτο ραντεβού και φαρμακερό