Νόβακ Τζόκοβιτς Αν αναρωτιέστε που βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς αυτή την εποχή, είστε στο σωστό μέρος. Ο Σέρβος που αποκλείστηκε πρόωρα από το Sony Ericsson Open βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί τη γενέτειρα του πατέρα του με τους συμπατριώτες του να τον υποδέχονται με τιμές αρχηγού κράτους.

Χιλιάδες ήταν οι Σέρβοι που υποδέχθηκαν τον αγαπημένο τους Νόλε στην πόλη Μιτρόβιτσα, δύο χιλιόμετρα μακριά από την Ζβέκαν όπου γεννήθηκε ο πατέρας του. Ο Τζόκοβιτς, εκμεταλευόμενος τον πρόωρο αποκλεισμό του από τον Κέβιν Άντερσον στο 2ο γύρο του Sony Ericsson Open, βρήκε λίγο χρόνο να επισκεφτεί τους δικούς του και να περάσει τα πολιτικά του μηνύματα για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.

"Όλες μου οι νίκες στο τένις είναι αφιερωμένες σε σας. Η οικογένειά μου κατάγεται από το Κόσοβο" είπε ο Νόλε σε χιλιάδες Κοσοβίτες που αποθέωσαν το αστέρι του παγκοσμίου τένις. Έχοντας εκφραστεί και στο παρελθόν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της περιοχής από τους Αλβανόφωνους, ο Τζόκοβιτς δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του κατά τη διάρκεια των αγώνων στα tour της ATP αλλά ένα ολόκληρο έθνος όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις των συμπατριωτών του κατά την παρουσία του στην περιοχή.

Κι άλλο αθλητές, τραγουδιστές και επιφανείς Σέρβοι στέλνουν κατά καιρούς μηνύματα πολιτικά με αποδέκτη την Αμερική. Χαρακτηριστικότερο, ο πρωταθλητής της κολύμβησης Μίλοραντ Σάβιτς ο οποίος την ώρα της απονομής του χρυσού μεταλλιού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, φόρεσε μια μπλούζα που έγραφε "Το Κόσοβο είναι Σερβία" γεγονός που πλήρωσε ακριβά καθώς οι διοργανωτές τον απέκλεισαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Παρακολουθήστε το βίντεο από την υποδοχή του Νόλε

Video highlights
Previous articleΑντίθετα συναισθήματα
Next articleΓιατί ο Ράφα δεν πάει τον Μπέρντιχ