Το μεγαλύτερο ερωτηματικό πριν την κλήρωση του κυρίως ταμπλό στο Wimbledon ήταν το που θα "προσγειωνόταν" ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Στο μισό του Φέντερερ ή στο μισό του Ναδάλ; Τελικά ο Σέρβος πρωταθλητής στο Australian Open  πιθανότατα θα συναντηθεί με τον 5 συνεχόμενες φορές πρωταθλητή στο Λονδίνο , Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά της διοργάνωσης με το ερώτημα πλέον να μετατρέπεται στο "ποιός είναι ο πιο άτυχος; ο Ρότζερ ή ο Νόβακ;".

Ας δούμε όμως με κάθε επιφύλαξη τα εμπόδια που ενδέχεται να συναντήσουν τα τρια μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Λονδρέζικου Όπεν, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Ο κυρίαρχος του Wimbledon τα πέντε τελευταία χρόνια και ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς στο χόρτο, στον 1ο γύρο της διοργάνωσης θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Σλοβάκο, Ντόμινικ Χάμπαρτι ενώ στον 3ο λογικά θα περιμένει ο 22χρονος Γάλλος, Γκάελ Μονφις με τον οποίον ο Φέντερερ αγωνίστηκε στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν και τα βρήκε σκούρα νικώντας τον στα 4 σετ. Στον 4ο γύρο ο Ελβετός μπορεί να συναντήσει είτε τον Λέιτον Χιούιτ, πρωταθλητή στο Wimbledon το 2002 είτε τον επικίνδυνο Χιλιανό, Φερνάντο Γκονζάλες. Λίγο πριν τα ημιτελικά κόντρα στον Τζόκοβιτς, ο Φέντερερ μπορεί να συναντήσει στον προημιτελικό ή τον Νταβίντ Φερέρ που προρχεται από τον πρώτο του τίτλο στο χόρτο στην Ολλανδία ή τον "Σούπερ" Μάριο Άνσιτς.

Ο Ράφαελ Ναδάλ, με την αυτοεποίθηση στα ύψη μετά την κατάκτηση του πρώτου του τουρνουά στο χόρτο (Artois Championships – Queen’s Club) θα ξεκινήσει την περιπέτεια στο Λονδίνο αντιμετωπίζοντας στον 1ο γύρο τον Γερμανό qualifier, Αντρέας Μπεκ ενώ λογικά στο 2ο γύρο θα συναντήσει τον πολλά υποσχόμενο Λετονό, Ερνεστς ΓκούλμπιςΝίκολας Κίφερ ή Ζουλιάν Μπενετό είναι ο πιθανός αντίπαλος του Ράφα στον 3ο γύρο ενώ στον 4ο Ράντεκ Στέπανεκ και Μίκαηλ Γιούζνι φαντάζουν οι επικρατέστεροι αντίπαλοι. Άντι Μάρει και Ρισάρντ Γκασκέ (ημιφιναλίστ το 2007) είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι στα προημιτελικά και ο Άντι Ρόντικ στα ημιτελικά. 

Τέλος, ο πρωταθλητής της Μελβούρνης, Νόβακ Τζόκοβιτς κάνει πρεμιέρα κόντρα στον Γερμανό, Μίκαελ Μπέρερ έχοντας στο μυαλό του τον Μάρατ Σάφιν για το 2ο γύρο. Ο Ιταλός Αντρέα Σέπι φαντάζει ο πιθανότερος αντίπαλος στον 3ο γύρο ενώ στον 4ο ο 21χρονος Σέρβος λογικά θα αντιμετωπίσει ή τον Χουάν Κάρλος Φερέρο ή τον Στάνισλας Βαβρίνκα τον οποίον νίκησε στον τελικό του Masters στη Ρώμη. Στα προημιτελικά ο Τζόκοβιτς ενδέχεται να συναντήσει τον Νταβίντ Ναλμπαντιάν εκτός αν οι Μάρκος Παγδατής και Ίβο Κάρλοβιτς καταφέρουν να κάνουν την έκπληξη. Η συνέχεια γνωστή με το επικρατέστερο σενάριο να αφορά τον πρόωρο τελικό κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ.

Video highlights
Previous articleΚαι τώρα οι πράξεις
Next articleΣταθερή η Λένα αλλά…