Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για την υπεράσπιση του Australian Open της νέας αγωνιστικής σεζόν από το τουρνουά Brisbane International που θα προστεθεί στο καλεντάρι της ATP από το 2009. Ο 21χρονος Σέρβος προτίμησε το συγκεκριμένο τουρνουά για να κάνει ποδαρικό στη νέα σεζόν καθώς η επιφάνεια είναι ίδια με αυτή της Μελβούρνης όπου λίγο αργότερα θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα στο πρώτο Grand Slam της σεζόν.
"Είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσω την δοκιμασία του Australian Open. Έχω ακούσει σπουδαία σχόλια για το Brisbane όμως δεν είχα την τύχη να το επισκεφθώ μέχρι τώρα" δήλωσε ο 21χρονος Σέρβος την Τετάρτη.
Το Brisbane International θα ξεκινήσει δύο εβδομάδες νωρίτερα από το Αυστραλιανό Όπεν, στις 4-10 Ιανουαρίου και θα συμμετέχουν κι άλλα μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου τένις όπως ο φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης στη Μελβούρνη, Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά.
Το Brisbane International έχει και γυναικείο τουρνουά με την Άννα Ιβάνοβιτς να έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το Australian Open 2009 θα διεξαχθεί από τις 19 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου.