Ασυγκράτητος μοιάζει ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος, σαν να μην του ‘φτανε η απουσία του απ’το Masters Cup, κινδυνεύει να μείνει και εκτός τελικού Davis Cup κόντρα στην Αργεντινή στις 21 Νοεμβρίου. Ο 22χρονος Ισπανός με δηλώσεις του την Τετάρτη, δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να είναι έτοιμος στο μεγάλο ραντεβού στη χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Ναδάλ την Δευτέρα στη Βαρκελώνη, έδειξαν ότι το δεξί γόνατο του Ισπανού ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό γιατρό των Ισπανών, ο Ράφα θα ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή και αποθεραπεία μέχρι την Κυριακή και στη συνέχεια θα δοκιμάσει να μπει στο court για προπόνηση.

"Θα κάνω τα πάντα για να μπορέσω να βοηθήσω τη χώρα μου να κατακτήσει το Davis Cup. Ωστόσο η συμμετοχή μου εξαρτάται αποκλειστικά από την πορεία της αποθεραπείας. Αν είμαι στο 40%, δεν θα ταξιδέψω. Έχω μερικές ημέρες να ξεκουραστώ και στη συνέχεια θα δοκιμάσω να προπονηθώ" δήλωσε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο Marca Radio με το τοπίο να παραμένει θόλο όσον αφορά το ταξίδι στην Αργεντινή.

Πάντως ο Ναδάλ θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος μετά τον "πόλεμο" και τις δηλώσεις του κατά καιρούς, περί βεβαρημένου προγράμματος της ATP καθώς η τενοντίτιδα είναι μια πάθηση που εμφανίζεται σε αθλητές που αλλάζουν συνεχώς το πρόγραμμα προετοιμασίας τους με αποτέλεσμα ο τένοντας να μην είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες προπόνησης.

Ο Μαγιορκιανός άσος επέμεινε στη θέση του τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Αυτό το πρόγραμμα δεν σου επιτρέπει να είσαι πάντα σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Δεν είπα "όχι" στη Σανγκάη. Είναι το γόνατό μου… Αν ταξίδευα για το Masters Cup θα ήταν μεγάλο βάρος για μένα".

Video highlights
Previous articleΌμιλος φωτιά και λαύρα
Next articleΕπικίνδυνα “πρωτάκια”