Το Sony Ericsson WTA Tour αλλάζει… Από τη νέα αγωνιστική σεζόν 2009, το γυναικείο τένις περνάει σε μια νέα, πιο συναρπαστική πιο ελκυστική, εποχή με περισσότερα σπουδαία τουρνουά, μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα, καινούργιες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πολύ, μα πολύ, τένις…

Με τον τίτλο "Roadmap 2009: Bigger and Better" o γενικός διευθυντής του WTA Tour, Λάρι Σκοτ, παρουσίασε τον περασμένο Σεπτέμβρη το νέο πρόγραμμα για το 2009 το οποίο αναμένεται πιο συναρπαστικό από ποτέ… Τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα των περισσοτέρων εμπλεκομένων στο γυναικεί τένις, συμπεριλαμβανομένου των χορηγών, των παραγόντων, των διοργανωτών και ορισμένων αθλητριών. Είναι αλήθεια πως αρκετές τενίστριες είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στις νέες αλλαγές, με πρώτη και καλύτερη την Ντινάρα Σάφινα, ωστόσο δια στόματος της εκπροσώπου των τενιστριών στο συμβούλιο της WTA, Βίνους Γουίλιαμς, οι νέες αλλαγές στο καλεντάρι και στην οργάνωση, θα φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

"Το καινούργιο καλεντάρι της WTA είναι η απόδειξη ότι οι τενίστριες μαζί με τους παράγοντες που διοικούν το γυναικείο τένις, μαζί μπορούν να καταφέρουν σπουδαία πράγματα και να αναβαθμίσουν το άθλημα. Να το κάνουν καλύτερο και για εμάς, και για τους φιλάθλους αλλά και για τους χορηγούς" τόνισε η Γουίλιαμς, κάτοχος 7 Grand Slam τίτλων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πιο σημαντικές αλλαγές στο tour της WTA, από το 2009:

Ρεκόρ χρηματικών επάθλων
Το συνολικό χρηματικό έπαθλο που θα δωθεί κατά τη διάρκεια του 2009 παρουσιάζει 40% αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι θα μοιραστούν περίπου 86 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα τέσσερα γνωστά σε όλους μας Grand Slam θα έχουν το ίδιο χρηματικό έπαθλο με τα 4 κύρια (premier) events σε Indian Wells, Miami, Madrid και Beijing.

Δομή προγράμματος
-4 Premier με ίδιο χρηματικό έπαθλο (4.500.00$) σε Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing
-20 premier events με συμμετοχή των κορυφαίων τενιστριών
-Ακόμη 15 events συμπεριλαμβανομένου 5 τουρνουά με χρηματικό έπαθλο 2εκ. δολάρια σε Dubai, Rome, Cincinnati, Toronto, Tokyo

Περισσότερες διακοπές
-Η περίοδος διακοπών αυξάνεται από 7 σε 9 εβδομάδες και το Tour τελειώνει τον Οκτώβριο πάλι στο WTA Championships στην Ντόχα.

Σπουδαιότερα παιχνίδια
Αφού μεγαλώνουν τα σπουδαία τουρνουά θα αυξηθούν και οι μεγάλες μάχες ανάμεσα στις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο. Πιο πολλά και συναρπαστικά παιχνίδια, μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καλύτερες διοργανώσεις…

Ανδρες και γυναίκες μαζί
Περισσότερα θα είναι τα κοινά τουρνουά με τους άνδρες και τις γυναίκες να αγωνίζονται στα ίδια court στις σπουδαίες διοργανώσεις.

Πρόστιμα και τιμωρία
-Πιο αυστηρά τα πρόστιμα σε περίπτωση που οι top10 τενίστριες χάσουν ένα από τα 10 Premier events

Δείτε εδώ αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της WTA για τη σεζόν 2009.

Video highlights
Previous articleΘα επιστρέψει δυνατός ο Μάρκος
Next articleΣχολή διαιτησίας στην Κρήτη