Ακόμα πιο αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από το στρατόπεδο του Ράφαελ Ναδάλ, σχετικά με τον τραυματισμό του στα γόνατα. Ο 23χρονος Ισπανός που υποφέρει από τενοντίτιδα, θα ξεκινήσει προπονήσεις τη Δευτέρα (20/7) και αναμένεται να είναι έτοιμος για το Montreal Masters στις 10/8.

Αντίστροφα για την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους μετράει ο Ράφαελ Ναδάλ. Σύμφωνα με το επίσημο site του Ισπανού άσου (rafaelnadal.com), το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης ετοιμάζεται να ξαναπιάσει ρακέτα μετά από αρκετό καιρό όπου ακολουθεί προσεκτικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Την ερχόμενη Δευτέρα θα μπει στο court και θα ξεκινήσει την προετοιμασία του προκειμένου να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Masters Series event στον Καναδά (10 Αυγούστου).

"Ο Ράφα Ναδάλ έκανε νέες εξετάσεις σήμερα στη Βαρκελώνη. Θα ξεκινήσει προπονήσεις τη Δευτέρα και θα εμφανιστεί στο τουρνουά του Montreal στις 10 Αυγούστου" ανέφερε το site του 23χρονου αριστερόχειρα.

Ο Ράφα υποφέρει από τενοντίτιδα και στα δύο γόνατα, απόρροια των πολλών συνεχόμενων αγώνων κατά τη χωμάτινη περίοδο αλλά φυσικά και του επίπονου τρόπου παιχνιδιού του Ισπανού. Μετά τις ήττες από Φέντερερ στη Μαδρίτη και Σόντερλινγκ στο Roland Garros, o Nαδάλ δεν ήταν σε θέση να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Wimbledon, όπου σε συνδυασμό με την επιστροφ΄του Φέντερερ στο θρόνο του Λονδίνου, έχασε και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ναδάλ ο οποίος είναι υπερασπιστής του τίτλου στο Μόντρεαλ, νίκησε στα τρία από τα πέντε χωμάτινα τουρνουά που πήρε μέρος τον Απρίλιο και το Μάϊο, παίζοντας 22 παιχνίδια, πολλά εκ των οποίων σε συνεχόμενες εβδομάδες.

Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη: "Ανυπομονώ να ξεκινήσω και πάλι προπονήσεις και να επιστρέψω σε αυτό που μου αρέσει να κάνω περισσότερο απ’οτιδήποτε. Να παίζω τένις… Μέχρι το Μόντρεαλ πρέπει να συνεχίσω την αποθεραπεία και να προπονηθώ ώστε να βρω τη φόρμα μου".

Video highlights
Previous articleΈξω Μπέρντιχ, Σαντορό
Next article2o Athlisis Cup