Η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των τενιστών για περισσότερες διακοπές, φαίνεται να βρίσκει την σύμφωνη γώμη της ATP η οποία σκέφτεται από το 2012 οι εβδομάδες ξεκούρασης να γίνουν εφτά από πέντε που είναι μέχρι σήμερα.

Η διοργανώτρια αρχή του ανδρικού τένις δια του προέδρου του συμβουλίου της, Άνταμ Χέλφαντ, αποκάλυψε ότι σύντομα θα παρθεί μια απόφαση η οποία αναμένεται να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους τενίστες που “φωνάζουν” εδώ και καιρό ώστε να μεγαλώσει η off-season περίοδος καθώς το καλεντάρι των τουρνουά της ATP έχει χαρακτηριστεί… απάνθρωπο.

“Δεν υπάρχει ποτέ ομοφωνία στο τένις αλλά πιστεύω ότι όλες οι πλευρές πρέπει να συναινέσουν για να πετύχουμε κάτι στο συγκεκριμένο ζήτημα. Παρόλο που το συζητάμε εδώ και πολύ καιρό αυτό (να αυξηθεί η περίοδος διακοπών), δεν είχαμε σημειώσει κάποια πρόοδο ωστόσο θα μπορούμε να ανακοινώσουμε τις οριστικές μας αποφάσεις πριν το Barclays ATP World Tour Finals στο Λονδίνο” τόνισε χαρακτηριστικά ο Άνταμ Χέλφαντ

Ο πρόεδρος της ATP, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί το Australian Open σε άλλη περίοδο. Αρκετοί τενίστες έχουν τοποθετηθεί υπέρ της αλλαγής ημερομηνίας του πρώτου Grand Slam της σεζόν, λόγω της μεγάλης ζέστης στην Αυστραλία τον Ιανουάριο αλλά και γιατί η περίοδος προετοιμασίας είναι πολύ μικρή.

Video highlights
Previous articleΚαλώς το παιδί…
Next articleVAMOS!