Το Βέλγικο δίδυμο Γιάνινα Βικμάγιερ και Χαβιέ Μαλισέ που έχει απασχολήσει αρνητικά τον τελευταίο μήνα την επικαιρότητα, είδε με ικανοποίηση την απόφαση δικαστηρίου της χώρας το οποίο ακύρωσε την τιμωρία ενός έτος που είχε επιβληθεί στους δύο τενίστες εξαιτίας του κανονισμού whereabouts στον κώδικα του αντι-ντόπινγκ κοντρόλ.

Τη Δευτέρα (14/12) το Πρωτοδικείο των Βρυξελλών ήρε την απόφαση αποκλεισμού για έναν χρόνο που είχε επιβληθεί στους Βικμάγιερ και Μαλισέ, με το σκεπτικό ότι υπήρχαν διοικητικά λάθη στην προηγούμενη απόφαση και έδωσε το πράσινο φως στους δύο Βέλγους προκειμένου να ξεκινήσουν προετοιμασία ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

"Η απόφαση δεν είναι ξεκάθαρη αλλά σίγουρα το νόημά της είναι ότι η τιμωρία ακυρώνεται" δήλωσε ο μάνατζερ της 20χρονης Βελγίδας, Ρούντι Κούιλ στο Reuters μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Η Βικμάγιερ, φετινή ημιφιναλίστ στο Αμερικανικό Όπεν, τιμωρήθηκε με έναν χρόνο αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα καθώς τρεις φορές δεν ενημέρωσε τις αρχές της χώρας της για το που θα βρίσκεται σε ενδεχόμενο έλεγχο ντόπινγκ.

Από την πλευρά του ο 29χρονος Μαλισέ, πρώην ημιφιναλίστ του Wimbledon, επίσης είχε τιμωρηθεί με έναν χρόνο αποκλεισμού γιατί δεν εμφανίστηκε σε έναν προγραμματισμένο έλεγχο ντόπινγκ (non show) και δύο φορές δεν ενημέρωσε για το που βρίσκεται (whereabouts).

O Mαλισέ τον προηγούμενο μήνα είχε πει πως σε περίπτωση που ισχύσει η τιμωρία, πιθανότατα θα έβαζε τέλος στην καριέρα του.

Τόσο η Βικμάγιερ όσο και ο Μαλισέ, είχαν καταθέσει έφεση στο CAS και παρόλο που η χθεσινή αθωωτική απόφαση του Πρωτοδικείου τους επιτρέπει να παίξουν ξανά τένις, θα πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένες νομικές δυσκολίες πριν τελεσιδικήσει η απόφαση, όπως τόνισε και ο ατζέντης της Βικμάγερ.

Video highlights
Previous articleΗ Wilson «έδεσε» το νέο αστέρι
Next articleΜεγάλη διάκριση για Κωνσταντινίδου