Με την προσθήκη των δύο κορυφαίων Βελγίδων, Κιμ Κλάιστερς και Ζιστίν Ενάν, θα υποδεχθεί η Εθνική ομάδα Davis Cup του Βελγίου την Εσθονία για τα Playoffs του World Group, το διήμερο 24-25 Απριλίου στο Χάσελτ.

Από τη στιγμή που οι δύο πρώην Νο1 τενίστριες της παγκόσμιας κατάταξης επέστρεψαν στο tour της WTA, το Βέλγιο ετοιμάζεται κι αυτό να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου.

Το 2001, Κλάιστερς και Ενάν πέτυχαν τις δύο νίκες απέναντι στις Ντεμεντίεβα και Πέτροβα αντίστοιχα, με τις οποίες το Βέλγιο κατέκτησε τον πρώτο και μοναδικό τίτλο στη διοργάνωση του Fed Cup (παγκόσμιο πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων γυναικών, αντίστοιχο του Davis Cup των ανδρών).

Ο τωρινός ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου, Sabine Appelmans ανακοίνωσε την επιστροφή των δύο σπουδαίων τενιστριών οι οποίες μαζί με τις Βικμάγιερ (Νο13 στον κόσμο) και Κίρστεν Φλίπκενς, αρχικά θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στο World Group και του χρόνου θα επιδιώξουν την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου Fed Cup στην ιστορία του Βελγίου.

Η επιστροφή της Κιμ Κλάιστερς αλλά ειδικότερα της Ζιστίν Ενάν, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προπονητή και πατέρα της Γιάνινα Βικμάγιερ, Μαρκ ο οποίος βλέπει την κόρη του να αποκτάει ρόλο… “κομπάρσου” στη σημαντική διοργάνωση.

“Γιατί η Ζιστίν θέλει να παίξει και πάλι στην Εθνική; Μήπως επειδή οι αγώνες θα γίνουν στο Βέλγιο και θέλει να μεγαλώσει τη δημοτικότητά της; Αν είναι εδώ και του χρόνου, θα ταξιδέψει στη Ρωσία ή στην Τσεχία;” αναρωτήθηκε ο Μαρκ Βικμάγιερ.

Η Βικμάγιερ και η Φλίπκενς, ήταν οι δύο τενίστριες που σήκωσαν το βάρος της Εθνικής ομάδας, όταν η Ενάν και η Κλάιστερς αποσύρθηκαν.

Οι αγώνες με την Εσθονία η οποία αποτελείται από τις Κανέπι, Άνι και Σάτινγκ θα διεξαχθούν στα χωμάτινα courts της πόλης Χάσελτ του Βελγίου το διήμερο 24-25 Απριλίου.

Video highlights
Previous articleΑντίθετοι δρόμοι για Καρολίν, Βίκα
Next articleΑποκλείστηκε η Γεωργάτου